Rockhírességek - A Deep Purple és a Chicago is tag lett

Publikálás dátuma
2015.12.17. 18:22
Deep Purple 1969 Fotó: Hulton Archívum/Getty Images
Az NWA kaliforniai rapbanda, a Deep Purple és a Chicago együttes is bekerült a Rock and Roll Hírességinek Csarnokába. A 2016-os beiktatottak között szerepel a Cheap Trick és Steve Miller is. Az öt új tagot a rajongók, valamint a Rock and Roll Hírességek Csarnoka Alapítvány nyolcszáz szavazója választotta ki. Az ünnepélyes beiktatásra áprilisban kerül sor New Yorkban - ismertette a BBC News csütörtökön.

A csarnokba olyan zenészeket, együtteseket lehet beiktatni, akiknek vagy amelyeknek első száma vagy albuma legalább 25 éve jelent meg. Az idei jelöltek között szerepelt Janet Jackson, a Nine Inch Nails és a The Smiths is, a Chic együttes pedig tizedszer várt a sorára, de megint nem került be.

Az öt rapper alkotta NWA együttest - amelyről Straight Outta Compton címmel film is született idén - negyedszer jelölték, és ezúttal bekerültek a csarnok tagjai közé. A Dr. Dre és Ice Cube irányította banda a nyolcvanas években hozott új színt a zenei életbe. Több mint százmillió albumuk kelt el.

Az 1968-ban Angliában alakult Deep Purple metálbanda harmadjára került be a csarnokba. A szervezők maguk is elismerték, hogy a Deep Purple fájón hiányzott eddig a csarnok névsorából, hiszen a már korábban beiktatott Led Zeppelinnel és Black Sabbath együttessel így már együtt van a "szentháromság".

A hetvenes évek rockbandája, a Peter Certera vezette Chicago beiktatása szintén nagyon régen esedékes volt már. Az együttes dzsesszt és a rockot ötvöző sikerszámai közé tartozott a 25 or 6 to 4 vagy az If You Leave Me Now című romantikus ballada is. "A Chicago öröksége megkérdőjelezhetetlen" - fogalmaztak a szervezők. A bluestól a popig számos műfajban elismert énekes, Steve Miller és a hetvenes években befutott rockegyüttes, a Cheap Trick először voltak a jelöltek között, és rögtön a beiktatandók közé kerültek.

Szerző

Istenítélet a Vígszínházban

Publikálás dátuma
2015.12.17. 17:03
MTI fotó
KATTINTSON A KÉPRE A TÖBBI FELVÉTELÉRT! FOTÓK: MTI/BALOG ZOLTÁN illetve VÍGSZÍNHÁZ 

Istenítélet (A salemi boszorkányok) porrá leszünk két részben

Fordították a Mohácsi Testvérek

Rendező: MOHÁCSI JÁNOS

Salemben fiatal lányok egy csapata szerelmi bánattól és más érzelmektől fűtve egy tavaszi éjszakán megidézi az ördögöt. Ám ettől valósággal elszabadul a pokol. Egy csapásra a boszorkányság és az ördög elleni kíméletlen harc csatamezejévé változik az addig békés kis település, ahol már senki sincs biztonságban az elvakult boszorkányüldözőktől. Az Istenítélet a boszorkánypereken túl az előítéletekről és egy közösség felbomlásáról szól. A politikai és egyházi bűnbakkeresésbe kiválóan simulnak bele az egyes emberek önös érdekei, a törvényes és törvénytelen eljárások pedig önjáróvá válnak, és maguk alá temetik az egész közösséget. A Vígszínház ezzel az előadással emlékezik a 100 éve született kiváló amerikai drámaíróra, Arthur Millerre.Bemutató: 2015. december 20.

(forrás: Vígszínház

Szerző

Eldőlt, hol építik fel itthon a magyar pavilont

Karcagon építik fel hazaszállítás után a Milánói világkiállítás magyar pavilonját - közölte az expó magyar programjait összegző kötet csütörtöki budapesti bemutatóján a magyar részvétel kormánybiztosa.

Szőcs Géza elmondta, a pavilonnal kapcsolatban elszámolási vitájuk volt az olasz kivitelezővel, ez azonban perig sem jutott el, mert az olasz cég lefoglalási kérelmét a milánói bíróság elutasította. A kormány döntése értelmében Karcagra kerül az épület, és a magyar történelem sztyeppei, lovas hagyományait mutatja majd be 2017-től - mondta a kormánybiztos.

Szerző