Előfizetés

Ebbe az óvodába fog járni György herceg - Fotó

Publikálás dátuma
2015.12.18. 14:24
FOTÓ:Handout/Getty Images
Óvodába megy januártól György herceg, Nagy-Britannia jövendő uralkodója. A hírt pénteken jelentették be a szülők, vagyis Vilmos cambridge-i herceg és hitvese, Katalin hercegnő.

A hír jelentőségét az adja, hogy György - a hercegi pár elsőszülött gyermeke, aki jövőre hároméves lesz - mindössze a második olyan brit uralkodójelölt, akit óvodába adnak. Az első édesapja, Vilmos volt; korábban a brit trón várományosait mindig valamelyik királyi rezidencián készítették fel az iskolai életre.

György herceg a jövő hónaptól a Westacre Montessori School Nursery nevű gyermekintézménybe jár majd. A kelet-angliai Norfolk megyében működő óvoda - elnevezéséhez híven - a Montessori-féle nevelési elveket alkalmazza, és a brit oktatási felügyelettől (Ofsted) az idén általános "jó" minősítést kapott. Az óvoda a szülők norfolki rezidenciája, Anmer Hall közelében van.

FOTÓ:Handout/Getty Images

FOTÓ:Handout/Getty Images

A hercegi pár a hír bejelentése alkalmából - hosszú idő óta először - új családi fotót is közzétett. A fénykép - amelyet Chris Jelf ismert brit fotográfus készített október végén - Vilmost, Katalint, Györgyöt és húgát, a májusban született Charlotte hercegnőt ábrázolja a házaspár londoni rezidenciája, a Kensington-palota kertjében.

FOTÓ:Handout/Getty Images

FOTÓ:Handout/Getty Images

Vilmos és családja azonban a karácsonyt várhatóan nem itt, hanem norfolki otthonában tölti. A királyi család ugyanis hagyományosan II. Erzsébet királynő téli rezidenciáján, az Anmer Halltól néhány kilométerre fekvő Sandringham kastélyában ünnepli a karácsonyt.

A 89 esztendős uralkodó és 94 éves férje, Fülöp edinburghi herceg a héten utazott Sandringhambe a karácsonyi vakációra, mégpedig menetrendszerű vonattal a londoni King's Cross pályaudvarról. A királyi ház tájékoztatása szerint az uralkodói házaspár a szabvány 34,40 fontos (15 ezer forintos) másodosztályú jegyárat fizette. A tájékoztatás kitér arra is, hogy a vonat három perc késéssel érkezett a kastélyhoz közeli King's Lynn állomásra.