Drága lesz a tokiói olimpia

Publikálás dátuma
2015.12.19. 13:37
Fotó: Getty Images
Az eredetileg tervezettnél hatszor többe, tízmilliárd fontba (4300 milliárd forintba) kerül Japánnak a 2020-as tokiói olimpia megrendezése - írja a HVG.

Az NHK japán televízió beszámolója szerint a költségvetés elszabadulását elsősorban az alapanyagárak és a személyi kiadások növekedése, illetve a tervezettnél nagyobb szabású útépítések okozzák. A 2016-os riói olimpia büdzséje 2,4 milliárd font, míg a 2012-es londoni ötkarikás játékokat 8,8 milliárd fontból hozták ki.

Az NHK-nak nyilatkozó szakemberek szerint a szervezőbizottság már azzal számol, hogy a rendezés 5,5 milliárd fontnyi veszteséget okoz majd.

A teljes cikket itt olvashatja.

Szerző

Elhunyt Varga László

Hosszan tartó, súlyos betegség után 62 éves korában elhunyt pénteken Varga László, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) korábbi elnöke - közölte a SZEF szombaton

Varga Lászlót a SZEF saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

A tanári diplomával rendelkező szakszervezeti vezető 2003-tól 2007-ig a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke volt, 2007-től idén júliusig töltötte be a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöki tisztét.

Szerző

Börtönben ült a kamasz Kupa Mihály

A volt pénzügyminiszter vállalta, hogy életének állomásait parodizálják az Impro színpadon - írja a Bors.

Kupa Mihály évek óta eltűnt a reflektorfényből, a Momentán Társulat színpadán azonban kitárulkozott. Korábban soha nem hallott történeteket osztott meg a közönséggel a gyerekkoráról, a börtönéveiről, a családjáról. Azt is vállalta, hogy a színészek az interjút megszakítva apró paródiákat adjanak elő az életéből.

Őszintén beszélt arról, hogy kicsapták a középiskolából szervezkedés vádjával, majd kilenc hónapot töltött börtönben. „Tizennyolcan voltunk egy hatfős cellában, egyetlen helyen volt csak víz, a vécében, onnan kellett innunk” – emlékezett vissza.

Elárulta: egy iskolába járt Schmitt Pállal, akit csak futásban tudott legyőzni. A biológia nehezen ment neki, de a csinos tanárnő hatására sikerült bemagolnia a gombákat. „Megbuktam gazdasági statisztikából, később mégis a Központi Statisztikai Hivatalban kaptam állást” – mondta nevetve.

A teljes cikket itt olvashatja.

Szerző