Jótékonykodnak a tinisztárok

Az itthon legnépszerűbb internetes tinisorozat szereplői karácsonykor afrikai gyerekeknek gyűjtenek ajándékot.

A Középsuli sorozat sztárjai igazán hasznos módon készülnek a szeretet ünnepére. Adományokat gyűjtenek egy ugandai árvaház lakóinak. A sorozat legutóbbi epizódjában a Bende által gyűjtött tárgyak az AHU (Magyar Afrika Társaság) segítségével jutnak majd el Afrikába. A sorozat készítői és szereplői a gyűjtést a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskolában szervezték meg. A diákok félig használt ruhákat, plüssjátékokat, tollakat, füzeteket tehetnek az árvaház számára készülő csomagokba. Már rengeteg adomány gyűlt össze, de január 13-ig még gyűjtik az ajándékokat.

Szerző

Futballcipővel lakatná jól a gyerekeket Orbán?

Publikálás dátuma
2015.12.21. 06:10
Illusztráció/Thinkstock
Egy darab futballcipőt, illetve néhány focilabdát küldött Orbán Viktor a kaposvári Mézga Pek-Snack Fociovi és Focisuli Club rászoruló gyerekeknek rendezett jótékonysági napjára - számolt be az esetről a Sonline.hu.

A kormányfő "legértékesebb ajándékát" Gerencsér Attila fideszes országgyűlési képviselő adta át a Focisuli legszorgalmasabb növendékének. A portálnak Horváth "Mézga" János, a szervezet alapítója úgy nyilatkozott, a megyét járva nem egy, olyan nehéz körülmények között élő gyerekkel találkozott, akinek nemhogy meleg ebéd, de még hideg élelem sem nagyon jutott. A gyermekéhezéssel kapcsolatos kormánykommunikációt figyelembe véve Orbán ajándéka azonban nem meglepő, hiszen még novemberben Hegedűs Zsuzsa jelentette ki, hogy a kabinet már rég felszámolta a rendszerszintű gyermekéhezést. A miniszterelnöki főtanácsadót sorra cáfolták ellenzéki politikusok és szakemberek.

Szerző

Állami hitel az Origo vásárlójának

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) növekedési hitelprogramjának forrásaiból kapott 500 millió forint hitelt a New Wave Production Kft., az Origót megvásároló New Wave Media Kft. testvércége - tudta meg a Magyar Nemzet.

A lap szerint ehhez a pénzhez azon az NHB Növekedési Hitelbankon keresztül jutott hozzá a társaság, amely Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás tulajdona egy másik társaságon keresztül. Mindez azért érdekes, mert mindkét New Wave annak a cseh Bawaco befektető cég tulajdonában van, amelyről a Cink.hu írta meg, hogy vélhetően szintén Szemerey érdekeltségébe tartozik. A valódi tulajdonos, Jan Nagy több cégben társa a jegybankelnök rokonának, egy vállalatban pedig alkalmazottja is volt.

Szerző
Témák
vásárlás Origo