Bakizott a BKK

A szentendrei (H5-ös) HÉV január 16-tól az eredeti menetrend szerint közlekedik, a járatsűrítés tévesen szerepelt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) délelőtt kiadott közleményében - közölte kedd délután Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója.

A társaság korábban azt közölte, hogy január közepétől sűrűbben jár majd a szentendrei HÉV, a tanítási időszakban munkanapokon az utazási igényekhez kapcsolódóan lesznek változások.

Szerző
Témák
Szentendre HÉV BKK

Így keresett 20 nap alatt 3,4 milliót a Századvég

Publikálás dátuma
2015.12.29. 18:17
Fotó: Vajda József
Csaknem 3,4 millió forintot keresett a Századvég Politikai Iskola Alapítvány egy közvélemény-kutatással, amellyel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) bízta meg - írta az Origo. 

A megbízás még 2013 júliusában érkezett, és a buszok utasbarát fejlesztési lehetőségeit kellett vizsgálniuk, mindössze 20 nap alatt. Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányi elnöke november végén kérte ki a BKK-tól a szerződést, miután Tarlós István főpolgármester azt állította, hogy a Fővárosi Önkormányzat semmilyen szerződést nem kötött a Századvég-csoporttal - erről hivatalos levelet is küldött Szabadainak.

Bebizonyosodott, ha az önkormányzat nem is, egyik cége kötött szerződést a Századvég-csoport tagjával. Az ellenzéki párt kikérte a közvélemény-kutatást isl, de várhatóan csak januárban kapják meg - írja a portál.

Szerző

Ica néni kizárta Lázár Jánost

Nem ismerte fel, ezért nem engedte be a tiszadobi Andrássy-kastélyba Lázár Jánost az intézmény kapuőre - mesélték a helyiek a Népszabadságnak a Miniszterelnökséget vezető miniszter váratlan látogatása után fél évvel.

A miniszter csupán annyit mondott az elutasításra: de én Lázár János vagyok. Én pedig Ica néni - jött a válasz -, és a kastély zárva van. Lázár, miután konstatálta, hogy a kapuőr nem ismerte fel, elbúcsúzott - mesélték a helyiek a lap riporterének.

A felújított kastély megnyitását eredetileg 2012-re ígérték, majd a határidő 2014-re tolódott, de azt sem sikerült tartani. A palota csak néhány hete nyitott meg, a helyiek úgy tartják, ez Lázárnak is köszönhető. Tukacs István MSZP-s képviselő parlamenti kérdésére Lázár elmondta, hogy az ő kezdeményezésére vette át az épület üzemeltetését a kormány örökségvédelmi hivatala. A miniszter ultimátumot adott, ha nem nyit meg még az idén a kastély, a vezetőjét kirúgják.

Szerző