Előfizetés

Öltözzön fel, nagyon hideg lesz!

Publikálás dátuma
2015.12.30. 20:26
Fotó: Thinkstock
Az év utolsó napján ragyogó napsütés várható, általában mérsékelt légmozgással. Hajnalban -5, -10, északkeleten helyenként -12, -13 fokos fagy is lehet. Napközben -2 és +1 fok közé melegszik a levegő - írja az Időkép. 

A 2016-os év első napján keleten marad a napos idő, a Dunántúl fölé ugyanakkor nedvesebb levegő áramlik, így főként nyugaton kisebb havazás is kialakulhat. Hajnalban többfelé -10 fok alá süllyedhet a hőmérséklet, délután 0, -3 fok várható.

Szombaton is a nyugati, délnyugati határszélen szállingózhat a hó, kelet felé haladva kevesebb lesz a felhő, több a napsütés. Helyenként megélénkülhet a keleties szél. Hajnalban továbbra is kemény fagyok lehetnek, napközben 0, -4 fokra számíthatunk. 

Pintér Attila a Mezőkövesd élén folytatja

Publikálás dátuma
2015.12.30. 16:22
Fotó: Tóth Gergő
Pintér Attila korábbi szövetségi kapitány lett a Mezőkövesd Zsóry FC másodosztályú labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A borsodi klub elnöksége szerdán sajtótájékoztatón mutatta be az új vezetőedzőt. A klub honlapjának beszámolója szerint Tállai András elnök először az új szakember kinevezésének okát fejtette ki, de egyben az infrastruktúrára, a fejlesztésekre és a pénzügyi háttérre is kitért. Elárulta: 11 nap alatt sikerült megegyezniük Pintér Attilával.

"Nem szeretem a langyos vizet. Volt NB I-es ajánlatom is, de nem éreztem ott azt a célt, amit itt kértek tőlem. A szakmai stábban Ulbert Tibor kapusedzővel folytatom a munkát, de pályaedzőként Farkas József eddigi segítőm munkájára számítanék, aki még függ jelenlegi klubjától" - mondta Pintér.

A 49 éves szakember korábban a Sopron, a Ferencváros, a Vasas és a Győr csapatát irányította az élvonalban, de dolgozott Baján, Sárváron, Celldömölkön és Pápán is. Kétszeres bajnok és kétszeres Magyar Kupa-győztes. A magyar válogatottat 2013 decemberétől 2014 szeptemberéig szövetségi kapitányként vezette, de első tétmérkőzése, az Észak-Írország ellen 2-1-re elveszített Európa-bajnoki selejtező után menesztették, és azóta nem volt munkája.

A Mezőkövesd a 2013/14-es idényben újoncként nem tudta kiharcolni a bennmaradást az NB I-ben, az előző évadban a másodosztály negyedik helyén végzett, jelenleg pedig az ötödik pozícióban tölti a téli szünetet. Hátránya négy pont a - feljutást jelentő - második helyen álló Zalaegerszeggel szemben.

Milliárdokat lop a Fidesz, és "sportcsarnokra költi"

Alávaló hagyományt teremtett a Fidesz: akárcsak tavaly, a két ünnep között idén is milliárdokat vesznek el a gyermekétkeztetésre szánt pénzből. Tavaly 2,6 milliárdot vontak el az éhes gyerekektől, idén viszont már 3,7 milliárdot vesznek el a települési önkormányzatok egyes szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatásából - írja az MSZP.

Alávaló hazug ember az összes fideszes politikus, akik egész évben azt nyilatkozták, mennyit adnak gyermekétkeztetésre, majd év végén suttyomban ennek a pénznek a nagy részét visszalopják és magukra költik!

A Fidesz az éhező gyerekektől elvett pénzből többek között 1,5 milliárd forintot Monor város sportcsarnokára költ, de Hódmezővásárhely is kap 1,2 milliárdot, Alcsútdoboznak pedig 20 milliót adnak abból a pénzből, amit az éhes gyerekek szájától vesznek el.

Az MSZP azért küzd, hogy visszavegyük ezt a pénzt a gyermekeket meglopó fideszes gazemberektől, de addig a leghatározottabban követeljük: állítsák meg ezt a gonosz tervet!

Ha már a milliárdokon ülő Fidesz-kormány tétlenül nézte karácsony előtt a civilek és az MSZP ételosztásai előtt kígyózó hosszú sorokat, legalább ne lopják el az éhes gyermekek ételére szánt pénzt! Az MSZP mostantól mindent megtesz azért, hogy a gyermekek étkeztetésére szánt 3,7 milliárd forintot arra költsék, amire azt szánták! - írta a párt közleményében.