Késnek a vonatok a Budapest-Pécs vonalon

Húsz-harminc perccel nőtt a Budapest-Dombóvár-Pécs vonalon közlekedő vonatok menetideje szerda este, mert Abaligetnél leszakadt a felsővezeték - közölte a Mávinform.

A közlemény szerint Abaliget állomás váltókörzetében leszakadt a felsővezeték, ezért vonatpótló buszok szállítják az utasokat a Budapest-Pécs vonal egy szakaszán, Godisa és Abaliget között. A helyreállítás megkezdődött, de szerda este az összes vonatot érinti a változás - tette hozzá.

Szerző
Témák
vonatkésés

Huszti a Frankfurthoz igazolt

Huszti Szabolcs a német élvonalbeli Frankfurt labdarúgócsapatához igazolt.

A korábbi 51-szeres válogatott labdarúgót az őt képviselő menedzseriroda szerdai közleménye szerint még egy évig szerződés kötötte a kínai Csangcsun Jatajhoz, az Eintracht Frankfurt megvásárolta a játékjogát, és a felek - a sikeres orvosi vizsgálat után - szerdán másfél plusz egyéves megállapodást kötöttek.

"Ugyanolyan motiváltan várom ezt a kihívást, mint a legutóbbi visszatérést, és feldob a helyzet, hogy ismét nagy klubnál futballozhatok, abban a bajnokságban, ahol otthon érzem magam" - idézi a kommüniké Husztit, aki harmadszor szerződött a Bundesligába, miután korábban két időszakot is eltöltött a Hannoverben. - "Az Eintracht nemrég még az Európa-ligában szerepelt, ezúttal viszont aligha lesz nyugodt tavaszunk. Az én igazolásom is azt bizonyítja, hogy előre kell menekülnünk, az offenzív játékban akar fejlődést látni a szakmai stáb."

Hozzátette, december elejétől edzésben van, jó állapotban érzi magát, és erőt ad neki, hogy Armin Veh vezetőedző bízik benne.

A 32 éves Huszti Szabolcsnak január 3-án kell jelentkeznie a frankfurti felkészülésen, amely felméréssel rajtol, hogy aztán másnap Abu-Dzabiba utazzon a keret edzőtáborozni.

A Frankfurt 17 fordulót követően 17 ponttal a 14. helyen áll a bajnokságban.

Szerző

Magyar úszóérmek az Indiai-óceán bajnokságán

Több magyar érmet is hozott az év utolsó nemzetközi úszóversenye a Franciaországhoz tartozó Réunion szigetén, ahol az idén is megrendezték az Indiai-óceán bajnoksága elnevezésű viadalt.

Jakabos Zsuzsanna egymaga hatszor is dobogóra állhatott a háromnapos eseményen: a 25 méteres medencében zajló versenyen győzött 400 méter vegyesen (4:34.63 p), 200 méter pillangón (2:07.04), a szerdai zárónapon pedig 200 méter vegyesen (2:10.69). Emellett második lett 200 méter gyorson, 50 és 100 méter gyorson pedig egyformán harmadikként végzett a viadal honlapjának beszámolója szerint.

Balog Gábor is remekelt, hiszen megnyerte az 50 (24.73 mp), a 100 (53.27) és a 200 méter hát döntőjét (1:54.96) egyaránt. 

Aranyérmet érdemelt ki Takács Krisztián is, aki 100 méter pillangón (52.75) utasított mindenkit maga mögé a Saint-Paulban rendezett versenyen.

Szerző
Témák