Előfizetés

Budapesten kislány, vidéken kisfiú az első baba

A fővárosban - az állami fenntartású intézményeket tekintve - egy kislány lett az új év első babája, aki a Semmelweis Egyetem II. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján jött világra - közölte az intézmény.

Tájékoztatásuk szerint a kislány 0 óra 35 perckor született, és a Flóra nevet kapta. Természetes úton jött világra 3300 grammos súllyal és 54 centiméterrel. Flóra a család első gyermeke. Az újszülött és az édesanyja is jól vannak - mondták az intézmény szülőszobáján.

Győrben született kisfiú az első baba vidéken

Éjfél után 18 perccel született az új év első babája vidéken, Győr-Moson-Sopron megyében. Németh Noel a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban jött világra - közölte az egészségügyi intézmény. A kórház tájékoztatása szerint a kisfiú 3480 gramm és 53 centiméter. 

Noel természetes úton született, és a győri szülők első gyermeke. A 24 éves édesanya, Diána nem számított arra, hogy 2016 első perceiben hozza világra gyermekét, hiszen december 23-ra írták ki szülésre, a kórházba szerdán ment be. Az országban is elsőként született kisfiú és édesanyja egyaránt jól vannak.

Szilveszter Budapesten - Fotók

Publikálás dátuma
2016.01.01. 11:33
Hangulatkép a Vörösmarty térről MTI Fotó: Kovács Tamás
Ki szabad téren, ki házibuliban, ki a saját lakásában várta az új évet. Íme néhány fotó.

A képeket az MTI munkatársai készítették. Kattintson a fő képre!

Corbyn megosztja a brit Munkáspártot

Lord Mandelson volt brit EU-biztos, korábbi munkáspárti miniszter, a New Labour egyik emblematikus egyénisége a The Guardian számára írt cikkében élesen bírálta a Labour jelenlegi vezetőjét, Jeremy Corbynt. Peter Mandelson szerint az új pártvezér saját radikális baloldali politikájának érvényesítésére helyezi a hangsúlyt, ahelyett, hogy a tory kormány elleni fellépésre koncentrálna. A volt EU-biztos azzal vádolja Corbynt, hogy megosztja a Munkáspártot, s keményvonalas balos politikájával lehetetlenné teszi, hogy a Labour hatalomra kerüljön a következő parlamenti választásokon.

Mandelson szerint Jeremy Corbyn másképp viselkedik, mint a Labour korábbi vezetői, akik valamennyien elismerték, hogy sokféle árnyalat belefér a munkáspárti politikába. Corbyn a hírek szerint az árnyékkormány átalakítására készül, s radikális baloldali személyiségekre cserélné a Labour eddigi vezetését, s befolyását a kül- és védelmi politikára is ki akarja terjeszteni – írja a Guardian. Lord Mandelson aggodalmát fejezi ki amiatt, hogy Jeremy Corbyn gyakorlatilag „lecserélte” az eddigi párttagságot, jórészt új belépők támogatásával választották meg, párton kívüli erőkre, szakszervezetekre, civil szervezetekre támaszkodik, politikája távol áll a Labour hagyományos, középutas irányvonalától, s most átalakítaná a kül- és védelmi politikát is. A munkáspárti vezér állítólag az árnyék külügyminiszter, Hilary Benn, illetve az árnyék védelmi miniszter, Maria Eagle leváltására készül. 

Mandelson szerint még mindig nem késő megállítani Jeremy Corbynt, ehhez azonban arra lenne szükség, hogy alternatív vezetőjelöltek lépjenek fel a radikális baloldali politikussal szemben. Lord Mandelson szerint a Munkáspárton belül sokan vannak, akik tartanak attól, hogy Nagy-Britanniában bebetonozódik a konzervatív egypártrendszer, s szeretnék, ha lenne egy középbal alternatíva, amelyre szavazhatnának.