Előfizetés

MSZP: fizetésemeléssel az otthonteremtés is egyszerűbb

 Az MSZP szerint fizetésemeléssel nemcsak az otthonteremtés egyszerűbb, hanem általában az élet.

Az ellenzéki párt közleményével a Fidesz-frakció szavaira reagált. A nagyobbik kormánypárt azt írta: az otthonteremtési program részeként egyszerűbb, olcsóbb és gyorsabb lesz az új ingatlanok építési engedélyezési eljárása, emellett az új lakások, házak építése, illetve vásárlása esetében a lakásépítési áfa 27 százalékról 5 százalékra csökkent.

Az MSZP azt közölte, hogy fizetésemeléssel egyebek mellett a családtervezés és a családok egyben tartása, a bevásárlás, a csekkek és számlák befizetése, a pihenés, a szórakozás, a hétköznapi ügyek intézése, "vagyis úgy általában: az ÉLET" is egyszerűbb.

Havazás - Egyelőre csak a legforgalmasabb utakat tisztítják Budapesten

Több mint nyolcvan géppel folyamatosan végzi a hó eltakarítását és az utak síkosságmentesítését a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Budapesten.

Az FKF közölte: reggel hat órakor életbe lépett a legmagasabb készültségi fokozat, miután az Országos Meteorológiai Szolgálat jelezte a várható havazást.

Első ütemben az 1200 kilométer hosszúságú főútvonal-hálózaton végzik a hó eltakarítását és a síkosságmentesítést. A feladatok végrehajtásakor a fontossági sorrend: a hidak, a felüljárók, a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető út, a Budaörsi út (mint az M1-es és az M7-es autópálya ki- és bevezető szakasza), az M3-as, az M5-ös autópálya és a 2-es, 6-os, 10-es és 11-es főút fővárosi bevezető szakaszai, az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszai, az autóbusz- és fő közlekedési útvonalak, a kórházakhoz, a lakossági ellátást biztosító logisztikai bázisokhoz kapcsolódó utak.

A 2100 kilométer hosszúságú mellékútvonal-hálózaton csak a fő- és közösségi útvonalak rendbetétele után kezdődhet meg a munka. Hozzátették, hogy a munkavégzést nehezíti a mínusz 9 Celsius-fokos hideg, mivel a hintőanyag lassabban fejti ki olvasztó hatását. A mellékutak havasak, csúsznak, ezért arra kérték a járművezetőket, hogy fokozott figyelemmel, körültekintően közlekedjenek.

Havazás - Kamionok akadtak el a 82-esen

Három kamion akadt el a télies útviszonyok miatt a Bakonyban, a 82-es úton Bakonyszentkirálynál hétfő délután - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Csépányi-Barczi Petra közölte, a kamionokat a zirci önkormányzati és a bakonyoszlopi önkéntes tűzoltók drótkötél segítségével mentik a Veszprémet Győrrel összekötő úton.

A szóvivő hozzátette, az elakadt és a mentésben részt vevő járművek jelentős forgalmi akadályt jelentenek, emiatt Zirc és Bakonyszentkirály között lelassult a forgalom.