Kamionstop a berzencei határátkelőnél

Havazás miatt a horvát hatóságok lezárták a határt a berzencei átkelőnél a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárművek számára - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szerda éjjel.

A rendkívüli időjárásra való tekintettel szerda 21 óra 30 perctől nem engedik be Berzencénél Horvátországba a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárműveket.

A személygépkocsi-forgalom továbbra is zavartalan, azonban minden járművön ellenőrzik a téli gumik használatát.

Szerző

Gedó György az ökölvívó szövetség új szakfelügyelője

A jelenlegi helyzetben különösen nehéz feladatra kért fel a MÖSZ vezetése. Nem hátrálok ki a teendők elől, sőt, kifejezetten szépnek ítélem meg ezt az új munkámat - idézi a MÖSZ közleménye a 66 esztendős sportembert. 

Lassan hatvan éve élek a sportágban, ennek ellenére, mint az legutóbb a Vasasban is bebizonyosodott, képes vagyok megtalálni a kontaktot a fiatalokkal is, edzőkkel és versenyzőkkel egyaránt - tette hozzá a kétszeres Európa-bajnok és nyolcszoros magyar bajnok, kiemelve: a honi ökölvívásból nem vesztek ki a tehetségek, ám - ahogy fogalmazott - kínkeserves munka felfedezni, majd megtartani őket a sportágnak. 

"Ez az edzők felelőssége és kötelessége. Ebben nagyon sok segítséget szeretnék adni, és szerencsére úgy érzem, hogy igénylik is a véleményemet és munkámat. Van mit tennünk, mert az utóbbi évtizedben sajnos leeresztettünk" - folytatta Gedó. - "Márpedig a sportág jövőbeni megítélése szempontjából alapvető fontosságú, hogy ne törjön meg a több mint kilenc évtizede élő hagyomány, miszerint nincs olimpia magyar öklöző nélkül."  Beszélt arról is, hogy tele van hosszú távú tervekkel is, mint amilyen például az Adler emlékverseny méltó megrendezése, emellett fontos kötelességnek tartja a nemzetközi Papp László emlékverseny életre hívását is.

Szerző

Búcsú Lemmytől - Az interneten is követhető a szertartás

Publikálás dátuma
2016.01.06. 21:13
Forrás: Facebook/Lemmy
A világhálón követhetik a rajongók, vagy tisztelők a Motörhead együttes alapítójának és frontemberének szombati búcsúztatóját.

Lemmy, polgári nevén Ian Kilmister december 28-án, hetvenéves korában halt meg Los Angelesben. A kilencven perces szertartást magyar idő szerint szombat éjféltől lehet nézni az együttes hivatalos YouTube csatornáján - írta a The Telegraph című honlap.

"Bárhol is vagytok, gyűljetek össze más Motörhead rajongókkal és a barátaitokkal, és nézzétek meg együtt a szertartást. Menjetek el a kedvenc bárotokba, klubotokba, győződjetek meg arról, hogy van internetkapcsolat és koccintsatok velünk. Vagy egyszerűen csak hívjátok át a haverjaitokat és ünnepeljétek meg otthon Lemmy életét" - írta Facebook-bejegyzésében az együttes, arra kérve a rajongókat, hogy helyszűke miatt ne látogassanak el személyesen a hollywoodi Forest Lawn temetőbeli búcsúztatóra.

A rockzene nagyjai, Ozzy Osbourne, Gene Simmons, a Metallica és Brian May mindannyian gyászuknak és tiszteletüknek adtak hangot. Dave Grohl, a Foo Fighters együttes frontembere egy új tetoválással állított emléket kollégájának.

Lemmy halála egyébként érdekes kezdeményezésre sarkallt egy yorki férfit, aki petíciót indított, hogy az énekes előtti tisztelet jelenként nevezzenek el Lemmiumnak egy újonnan felfedezett nehézfémet. Eddig nagyjából 14 ezren írták alá a petíciót.

Szerző