Betelepítési kvóta elleni kampány - Feljelent az Együtt

 Nagy nyilvánosság előtt elkövetett közösség elleni uszítás gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen az Együtt elnöke. Szigetvári Viktor szerint "A kormány nemet mond a kötelező betelepítési kvótára" szlogennel fémjelzett kormányzati kampány kimeríti e bűncselekmény tényállását.

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye szerint a Fidesz-KDNP-kormány az idegennek nyilvánított, az országba érkező migránsokkal azonosítható csoportot olyan közösségnek állítja be, amely veszélyezteti a magyar polgárok kultúráját, életformáját, szokásait és hagyományait. Róluk azt állítja, hogy nem tartják tiszteletben a magyar törvényeket és nem akarnak osztozni közösségi értékekben. "Ezek a kijelentések nyilvánvalóan hamisak, hazug általánosításokon alapszanak, és alkalmasak arra, hogy az azokat megismerőkben ellenérzések, indulatok ébredjenek" - szögezi le a dokumentum. 

Szerző

Hamis eurókkal bukott le a volt fideszes, szabadlábon védekezik

Publikálás dátuma
2016.01.09. 10:52
Illusztráció/Népszava
Hogy ne felejtsük el, az mno.hu felelevenítette a történteket:  a Fidesz ifjúsági tagozatának korábbi elnökénél tavaly februárban harmincezer eurónyi hamis pénzt talált a rendőrség. Ami aktualitás, hogy a lap érdeklődésére a hatóság közölte: a nyomozás a várhatóan február elején zárul le, V. Áron Sebestyén szabadlábon védekezik. 

A férfi a Keleti pályaudvarnál bukott le, ahol be akart váltani egy 100 euróst. Amikor kiderült, hogy a pénz hamis, el akart menekülni, de a rendőrök elfogták, és ruházatának átvizsgálásakor további hamis bankjegyeket találtak nála. A gyanúsított budai, Logodi utcai lakóhelyén házkutatást tartottak, ahol 297 darab – feltehetően hamis – 100 eurós, valamint öt darab 20 eurós bankjegyet foglaltak le. V. Áron elismerte a bűncselekményt, kihallgatásakor azt állította, hogy tartozás fejében kapta a pénzt.

A Fidesz az eset után közleményt adott ki, amelyben nyomatékosította, hogy a fiatalembert már 2012-ben kizárta soraiból, igaz csak tagdíjelmaradás miatt, és a férfi cselekedeteiért semmilyen felelősséget nem vállalnak.  A Zalaegerszegi 7 Nap című hetilap akkortájt megjelenő ( pontosan 2014. december 12-i ) számának tanúsága szerint ugyanakkor V. Áron Gulyás Gergely parlamenti alelnökkel közösen jelent meg a Fidelitas, a Fidesz ifjúsági tagozata és az IKSZ közös zalaegerszegi vacsoraestjén. A cikk V. Áront a Fidesz ifjúsági tagozata elnökeként mutatta be. A Fidesz szerint ez azonban csak a hamis pénzzel elkapott  férfi  szélhámoskodásának műve volt. 

(forrás: mno.hu)

Szerző

Veszély! Ónos eső miatt jégpályává váltak az utak (fotók)

Publikálás dátuma
2016.01.09. 10:09
Illusztráció/Thinkstock
 Az ónos eső miatt több helyen kell csúszós, jeges útszakaszokra számítani a fővárosban és Pest megyében szombaton - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a rendőrség.

A BKK Facebook-oldalán megjelent információk szerint Budapesten főként a magasabban fekvő területeken és a külső kerületekben számíthatnak csúszós útszakaszokra az emberek. 

MTI Fotó: Máthé Zoltán

MTI Fotó: Máthé Zoltán

A rendőrség a honlapján azt írta, hogy Pest megye több útján ónos eső miatt lassú a haladás: az útburkolatra fagyott csapadék - főleg a megye északi részén - nehezíti a közlekedést. A főbb útvonalak sózása folyamatos, azonban az alacsony hőmérséklet miatt a csapadék több útszakaszon visszafagy. A Nagytarcsa és Isaszeg közötti 3102-es számú úton több autó árokba csúszott vagy elakadt, ezért az utat a műszaki mentések idejére lezárták.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési bizottsága kéri a járművezetőket, hogy fokozott óvatossággal és körültekintéssel közlekedjenek, járműveik sebességét pedig az út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg. A meteorológiai szolgálat már pénteken országszerte ónos esőre és tartós, sűrű ködre figyelmeztetett: a fővárosra és Pest megyére, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki.

Bács-Kiskun, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre ugyancsak az ónos eső miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. A veszélyjelzés szerint legnagyobb eséllyel az ország északkeleti, északi harmadán várható a legtovább vegyes csapadék: az eső mellett ónos eső, fagyott eső, hó is lehet. Napközben ezeken a tájakon is egyre inkább az eső lesz a jellemző. Ugyanakkor megjegyezték, hogy a fagyos területeken az ónos eső mellett továbbra is bármikor lehet ónos szitálás.

Illusztráció/Thinkstock

Illusztráció/Thinkstock

 lás még: Egybefüggő jégpáncél az erdei utakon

MTI Fotó: Máthé Zoltán

MTI Fotó: Máthé Zoltán

 

Szerző
Témák
csúszós utak