Előfizetés

Halálos lakástüzek hétvégéje

Publikálás dátuma
2016.01.18. 06:14
A volt budapesti MSZP-székházból két embert a tűzoltók mentettek ki FOTÓ: MTI/MIHÁDÁK ZOLTÁN
Kigyulladt egy családi ház pincéje vasárnapra virradóra Ikladon, a helyszínen egy ember meghalt - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Bár a tűz nem terjedt tovább a pincéből, a lakóház füsttel telítődött. Az épületben egy férfi tartózkodott, akit a szomszédok kihoztak még a tűzoltók megérkezése előtt. A mentők többször is megpróbálkoztak a férfi újraélesztésével, sikertelenül. A vizsgálat tegnap még tartott, ám a férfi minden valószínűség szerint füstmérgezésbe halt bele.

Szombatra virradó éjszaka Nagykanizsán egy ötemeletes házban gyulladt ki egy lakás, a tűzoltók a lángok eloltása után egy idős nő holttestét találták meg. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a második emeleti lakás egyik helyiségének berendezési tárgyai gyulladtak meg. Halálos lakástűz volt szombat délelőtt a fővárosban is: a XVII. kerületben egy földszintes családi ház egyik szobájában égtek a berendezési tárgyak. A helyiségben talált 40 év körüli férfinek a mentők már csak a halálát tudták megállapítani.

Tűz ütött ki szombat este Budapesten a volt MSZP-székház első emeletén is. Az épületben öten tartózkodtak: hárman még a tűzoltók megérkezése előtt kijutottak, két embert viszont a tűzoltók mentettek ki. Hárman füstmérgezést kaptak, ketten égési sérüléseket is szereztek. Tűz keletkezet szombat késő este a BKV VII. kerületi székházában is, az egyik gépszobában csaptak föl a lángok. Bár az oltóberendezés azonnal működésbe lépett, az eset után több kötöttpályás járat közlekedése szünetelt a fővárosban.

Szörnyethalt a sofőr a fának csapódó teherautóban

Az út menti fának ütközött egy kisteherautó Ercsiben vasárnap délután, a jármű vezetője a helyszínen életét vesztette - tájékoztatott a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Csámpai Attila elmondta, hogy a kisteherautó építőanyagot szállított, ami az ütközés következtében a vezetőfülkére dőlt. A műszaki mentéssorán a tűzoltók áramtalanították, majd rögzítették a járművet. A jármű utasa könnyű sérüléseket szenvedett - tette hozzá a szóvivő. 

Szivárgott a gáz a tiszaújvárosi pályaudvaron

Megszüntették a gázszivárgást vasárnap délutánra tűzoltók a tiszaújvárosi vasútállomáson, sikerült eltömíteni a szénhidrogén gázkeveréket szállító vasúti kocsi lefejtőcsonkját - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

A szivárgást még délelőtt észlelték a vasúti kocsi leeresztő csonkjánál. A tájékoztatás szerint a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával műszaki mentést végző egységek kiemelték, és biztonságos helyre vontatták a vasúti szerelvénybe kapcsolt hibás kocsit. Jelenleg szakembert várnak a helyszínre, aki ellenőrzi a lefejtőcsonk állapotát - közölte a katasztrófavédelem.