Mészárlás az egyetemen - Tüntettek a kormány ellen

Tiltakozók vonultak utcára a pakisztáni Karacsi  városában azt követően, hogy szerdán terroristák támadtak Csárszaddában a helyi egyetemre. A támadásban 21 ember vesztette életét. 

Karacsiban a diákok kezdtek tüntetni és a hatóságokat hibáztatták a csárszaddai terrortámadásért.  Mindenekelőtt azért, mert néhány nappal  a történtek előtt az alig 35 km-re fekvő Pesavarban bezárták az iskolákat, mert olyan információk láttak napvilágot, hogy fegyveresek támadást terveznek oktatási intézmények ellen. A tüntetők azt róják fel, hogy ha a hatóságok tudtak arról, hogy támadás készül az iskolák ellen, akkor miért nem gondoskodtak minden oktatási intézmény biztonságról. A diákok célpontnak érzik magukat és elvárják, hogy a hatóságok garantálják az oktatás biztonságát, ugyanis Pakisztánban nem ez az első terrortámadás iskola ellen. 2014-ben egy pesavari katonai iskolára támadtak a tálibok, 134 embert mészároltak le.  Ez volt az ország történelmének legvéresebb terrortámadása.

Szerző

Az évszázad vihara? Óriási pusztítás fenyegeti Washingtont

Publikálás dátuma
2016.01.21. 10:16
FOTÓ: Thinkstock
Az Egyesült Államok keleti parti nagyvárosaiban óriási hó- és szélviharokra készülnek, a meteorológusok szerint történelemkönyvekben jegyzik majd a péntektől várható hófúvásokat. 

Huszonöt-ötven centiméteres hó várható az Egyesült Államok szövetségi fővárosában,Washingtonban valamint az ettől északabbra fekvő nagyvárosokban is. Az emberek úgy vásárolnak, mintha hónapokra kellene raktározniuk az élelmet, a rádió-, és televíziós csatornák folyamatosan arra hívják fel a figyelmet, hogy mindenki készüljön fel a viharra, vásároljon be, intézzen el mindent, amit csak lehet, mert péntektől az iskolák, a közhivatalok és a közintézmények, jó része zárva marad Washington DC-ben és a környékén is.

Ajánlják elemes lámpák és gyertyák beszerzését, ugyanis áramkimaradások várhatóak. Az óriásvihar első jelei azonban már szerdán este "megérkeztek" a fővárosba, ahol közlekedni is csak lépésben lehetett a hó és a jég miatt. Egyedül Virginiában (amely a Potomac déli parján, a fővárossal szemben fekszik) 163 autóbalesetet regisztráltak szerda délután és este, amikor a  havazás elkeződött.       

A meteorológusok számítógépes modellezéssel készített előrejelzéseik alapján  arra számítanak, hogy még az eddigi legnagyobb, 1922-ben feljegyzett téli vihar pusztításait is túlszárnyalhatja a mostani. Az egész keleti parton várhatóan tízmilliókat érint a nagy vihar.

Szerző

Öngyilkos merénylet Kabulban

Autóba rejtett pokolgép robbant tegnap Afganisztán fővárosában, Kabulban az orosz nagykövetség közelében. A támadásban négy ember vesztette életét, 24 megsebesült. Lapzártánkig egyetlen terrorszervezet sem vállalta a felelősséget a merényletért. 

Afgán hivatalos nyilatkozatok szerint a tényleges célpont sem egyértelmű, nem tudni, hogy az orosz diplomáciai képviseletet célozták-e az elkövetők. A nagykövetség egyetlen munkatársa sem sérült meg. Orosz források viszont úgy tudják, hogy egy, a közelben elhaladó afgán katonai konvojt célozták a terroristák. Az elkövetők nagy valószínűséggel tálibok voltak, akik következetesen támadnak külföldi és afgán katonai és biztonsági erőkre, az autóba rejtett pokolgép felrobbantása akár öngyilkos merénylet formájában is az ő egyik leggyakrabban alkalmazott módszerük. Bár az utóbbi időben az Iszlám Állam is egyre nagyobb teret hódít Afganisztánban, a fővárosig mindeddig még nem értek el.

Szerző