Meglepő hírek röppentek fel az eltűnt Sápi Attiláról

Publikálás dátuma
2016.01.28. 13:51

Három hete semmi nyoma Sápi Attilának, az MSZP zuglói képviselőjének, aki rejtélyes módon tűnt el még január elején. A szomszédok különös fi­gu­ra­ként be­szél­tek róla a Ripostnak, és azt is elmondták, hogy valaki eltűnése óta is használja az autóját.

A szomszédok azt állították Sápi Attiláról, hogy valaki azóta is használja a gépkocsiját, hogy a politikus még január 5-én eltűnt, mert az újra meg újra más helyen parkol. Ráadásul a kocsit korábban valaki kromofággal is leöntötte, nyilvánvalóan nagyon haragudott a zavaros pénzügyeiről elhíresült politikusra - derítette ki a Ripost.

Azt már a Bors tudta meg, hogy a politikus százmilliós adóssággal tűnt el, miután gyalog, pénztárca és mobiltelefon nélkül indult a boltba január 5-én. A bulvárlap akkor felkereste a békásmegyeri lakást, ahol az új lakóktól megtudták: az ingatlan Sápi édesanyjáé volt, a férfi és élettársa lakott benne. Tavaly májusban adták el, ezután költöztek előbb Pilisre, majd Újpalotára. A tulajdonos szerint a bankok levelei továbbra is erre a címre érkeznek, bár Sápi hivatalosan Pilisen lakik. A szomszédok akkor is furcsán viselkedő párként jellemezték őket.

A politikus hivatalos lakcíme a cégjegyzék szerint tavaly még egy békásmegyeri panellakásban volt. Utolsó, tavaly januári vagyonnyilatkozata szerint a képviselő 40 százalékos tulajdonos volt egy egyszemélyes, adminisztratív szolgáltatást végző kft.-ben, illetve 2011-től 100 százalékos tulajdonos egy biztonsági, magánnyomozással is foglalkozó cégben. Utóbbit 100 millió forintot, illetve 180 napot meghaladó adótartozás miatt tavaly októberben felszámolták - írta a lap, hozzátéve, hogy bár bruttó 425 ezret keresett önkormányzati képviselőként, emellett mégis havi 59 ezer forintért vállalt ügyintézői munkát egy cégnél.

Lapunk a politikus eltűnésekor kiderítette, hogy a rendőrök jártak bent a zuglói önkormányzatnál, ahol érdeklődtek a férfi hollétéről. Szabó Rebeka alpolgármester a Népszavának elmondta, hogy sajnos nem tudtak segíteni a nyomozóknak, nincs információjuk a szocialista képviselő tartózkodási helyéről. Nagyon aggódnak, de bíznak abban, hogy nem történt baj, és a politikus hamarosan, épségben előkerül - tette hozzá.

Szerző

Hangfelvétellel bizonyít az LMP - Így csalják el az uniós pénzeket?

Bűnszervezetben, a minisztériumok részvételével csalják el az LMP szerint Magyarországon az uniós forrásokat.

Az ellenzéki párt antikorrupciós szakszóvivője a jelenkori magyar történelem legnagyobb volumenű bűncselekményeként beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján arról, hogy - mint mondta - az uniós pénzek nagy részét ellopják.

Hadházy Ákos elsősorban a Miniszterelnökséget és az Emberi Erőforrások Minisztériumát nevezte meg, mint amelyek már a pályázatokat is úgy írják ki a mintegy 12 ezermilliárd forintnyi uniós forrás nagy részének elosztására, hogy már megvannak a lebonyolító cégek. A bűnszervezet másik "csápjaként" a politikus a résztvevő cégeket nevezte meg, amelyeknek "házalniuk" kell az önkormányzatoknál, szervezeteknél a projektekkel. 

Hadházy Ákos az általa alibi közbeszerzéseknek nevezett folyamatokra példaként az Öveges-programot, vagy a Tiborcz István, a miniszterelnök vejének korábbi tulajdonában álló cég beruházásait hozta. Állítását egy hangfelvétel leiratával is nyomatékosította, amelyet sajtótájékoztatóján osztott ki. 

A felvételen ismertetése szerint Ács Rezső szekszárdi polgármester és jelenlegi tanácsadója, Máté Péter korábbi fideszes képviselő beszélget egy 2012-es városi frakcióülésen, amelyen - akkor még fideszes képviselőként - Hadházy Ákos is jelen volt.

Mint Hadházy Ákos kifejtette, a beszélgetés során Ács Rezső elmondja a "bűnszervezet" lényegét: úgy osztják el az uniós támogatásokat, hogy megjelenik egy cég, azt mondja, mindent elintéz a papírmunkától a pályázat elnyeréséig, cserébe azt kéri, ő lehessen a kivitelező, ha pedig nem kell az ajánlat, megy a következő városba.

A beszélgetés során - amely felvételének eredetét a politikus nem árulta el, és amelynek csak internetes elérhetőségét és leiratát adta meg - egy szekszárdi óvodabővítési beruházásról is szó esik.  Ennek költsége mintegy 66 millió forint lett volna, ám végül 130 millióért építtette meg az önkormányzat - mondta a politikus. Hadházy Ákos elmondta: a hasonló ügyeket pártja hetente ismerteti a jövőben, állítása szerint neki jelenleg mintegy fél évre való témája van.  

Szerző

OLAF-nyomozás - Orbán "elárulta" a magyarokat

A Demokratikus Koalíció szerint a fideszesek azt a pénzt is ellopják, amit az Európai Unió a korrupció felderítésére szánt.

Varju László, az ellenzéki párt alelnöke csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalának nyomozása szerint Magyarországon ellopták a korrupció elleni munkára kapott uniós pénzt. Az már korábban is kiderült, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel szerződött cégek lopták el a pénzt, azt viszont nem lehetett tudni, hogy pontosan kik állnak ezen cégek mögött - fogalmazott.

Kijelentette: a vizsgálat alá vett Quality Control Konzorcium cégcsoport egyik tagja a Kardkovács és Társai Ügyvédi Iroda, ami Kardkovács Kolos, a Nemzetgazdasági Minisztérium 2010 és 2013 közötti helyettes államtitkárának a cége. Varju László úgy értékelt: Orbán Viktor miniszterelnök elárulta a magyarokat, "hiszen egy fideszes helyettes államtitkár büntetlenül lophatta el a korrupció elleni küzdelemre kapott pénzt".

Szerző