Zacher Gábor: skandalum, ami Törökszentmiklóson történt

A toxikológus szakember szerint a magyar kábítószer-történetben még nem fordult elő, hogy ilyen súlyos, tömeges túladagolás két várandós nőt is érintsen, ráadásul a császármetszéssel világra jött újszülöttek is nagyon rossz általános állapotban vannak.

Zacher Gábor az M1 aktuális csatorna híradójának nyilatkozva péntek este elmondta: a fiatalok ismert szereket, úgynevezett alfa-PVP-t, illetve pentedront fogyasztottak, amelyek két-három éve jelentek meg a piacon, nagyon "népszerűek" és sokat is foglalnak le belőlük a rendőrök. Mindkét szer - tette hozzá - önmagában is alkalmas arra, hogy életveszélyes állapotot okozzon, de együtt különösen. A túladagolás tünetei között van a szapora szívműködés, érösszehúzódás, magas vérnyomás, a testhőmérséklet extrém emelkedése, és halmozott görcsrohamok.

 A toxikológus jelezte: "iszonyú emberi felelőtlenségnek" tartja a két várandós nő részéről, hogy drogot használtak, és ezzel visszaéltek a magzatok életével.  Zacher Gábor elmondta azt is: lehet, hogy túl tiszta volt az a szer, amelyet a fiatalok fogyasztottak. Azt mondta: biztos, hogy valamilyen fantázianéven vették a port a drogkereskedőtől, és nem tudták, hogy mi a hatása vagy milyen anyagok kombinációjából áll.

lásd még: Ismeretlen pszichoaktív szer ütötte ki a törökszentmiklósiakat 

 

Szerző

Elmerült egy kerékpáros a jeges Balatonban

A férfi a tihanyi Gödrös-strand közelében ment a tó vékony jegére, ami beszakadt alatta. A kerékpárost a vízimentők húzták ki a Balatonból - tájékoztatott a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.

A Balatoni Vízirendészet arról kapott riasztást a strand közeléből, hogy egy férfit látnak az olvadó jégen, aki kerékpárját tolja Balatonfüred irányába. A vízimentők készenléti szolgálatától ketten mentek a helyszínre, és kimentették a középkorú férfit, aki alatt beszakadt a jég. Később az elmerült kerékpárt is kihúzták a Balatonból.  A férfi nem sérült meg, csak alaposan átfázott.

A vízimentők szakszolgálata ismét felhívta a figyelmet arra, hogy a Balaton jegére lépni életveszélyes a napok óta tartó olvadás miatt.

Szerző

Gyerek is sérült egy kőbányai balesetben, lassú a forgalom (fotó!)

Publikálás dátuma
2016.01.29. 19:28
MTI Fotó: Lakatos Péter
Két autó ütközött a főváros X. kerületében a Kőbányai úton, két ember megsérült, a forgalom váltakozó irányban halad - közölte az  Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának ügyeletese.

A balesetben egy gyermek és egy felnőtt sérült meg, őket a mentők kórházba viszik. A Kőbányai úton a felüljáróig feltorlódtak a gépjárművek. A mentés idejére a Kőbányai utat a Hungária körúti kereszteződéstől a Kőbányai út 41.-ig teljesen le kellett zárni.

Szerző
Témák
baleset Kőbánya