Előfizetés

Gyurcsány cége gyengébben muzsikál

Az ellenzéki politikusok vagyon-nyilatkozataiban szerényebb számokat találni - derül ki a vs.hu cikkéből.

Kevesebbet hozott Gyurcsánynak az Altus

A 2014-es, több mint 168 millió forintos tulajdonosi osztalék helyett tavaly „csak” valamivel több mint 74 milliót hozott Gyurcsány Ferenc DK-elnöknek az Altus Befektetési Zrt. Nem a cég muzsikál rosszabbul, átalakult a cégstruktúra: az Altus Befektetési Zrt-ből kiválva év elején létrejött egy új cég, az Altus Portfólió Kft, melynek szintén 100 százalékos tulajdonosa a volt miniszterelnök. Az azonban tavaly nem fizetett osztalékot. Ingó és ingatlanvagyona nem gyarapodott.

Vona Gábor nem írt könyvet

A Jobbik elnökének “eltűnt” 800 ezer forintja a takarékbetétjéből, vett viszont 730 ezer forint értékben OTP Prémium kötvényt. Sem ingatlana, sem autója nincs, és már nem szerepel az az eseti összeg, amit korábban a könyvek kiadásáért kapott.

Tóbiás József háza nem kell senkinek

Az MSZP elnöke még mindig a Hagyó Miklós szocialista politikustól 2010-ben vett érdi házban lakik családjával, holott már 2014-ben adásvételi előszerződést kötöttek egy „beépítetlen terület” megjelölésű ingatlanra, amit csak akkor tud megvenni, ha a tulajdonában álló ingatlant - jelesül az érdi házat - eladják. 2014-ben még volt 1,5 millió forint készpénze, ez már nincs meg.

Schiffer Andrásnál nem változott semmi

Az LMP társelnöke anyagi helyzetében lényegében semmilyen változás nincs, leszámítva, hogy kicsivel több mint 3 millióval tartoznak neki. Ügyvédi foglalkoztatását szünetelteti, a fele részben birtokolt ügyvédi iroda idén sem hozott neki többletet.
Egy XIII. kerületi, 85 négyzetméteres társasházi lakás van a nevén, járműve, megtakarítása, tartozása vagy műtárgya a vagyonnyilatkozata szerint nincs.

A teljes cikket itt olvashatja!

Megint bedöglött a 3-as metró

Publikálás dátuma
2016.02.01. 10:07
Fotó: Vajda József
Egy elromlott szerelvény miatt nem járt egy szakaszon a 3-as metró - közölte korábban a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Korábban a BKK azt közölte, hogy egy meghibásodott jármű okoz fennakadást. Ez idő alatt a Nagyvárad tér és a Deák Ferenc tér között pótlóbuszok közlekedtek.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a Kálvin téren egy Újpest-központ felé tartó metrószerelvény utolsó kocsijánál tapasztaltak füstölést. Az állomást és a szerelvényt a tűzoltók kiérkezése előtt kiürítették. Senki sem sérült meg.

A tűzoltók az utolsó kocsi egyik szerkezeti eleménél keletkezett izzást poroltóval megszüntették. Ezután hőkamerával átvizsgálták, majd külszíni állomásra kísérték a szerelvényt - közölte.

Pintér a forintban, Varga az államkötvényben bízik

Hétfőn 0 órakor közzétették a kormánytagok és a képviselők vagyonnyilatkozatát. A vs.hu is megnézte a legérdekesebbeket.

Pintér és felesége 70 milliót tett félre

A belügyminiszter tavaly 21, idén 19 különböző formában tartott megtakarításai közül a forintosak összértéke 153 millióról 200 millióra nőtt, eurómegtakarításai 480 ezerről 454 ezerre csökkentek, dollármegtakarításai 681 ezerről 686 ezerre nőttek. A belügyminiszter feltünteti a felesége nevén lévő banki, brókeri megbízásokat is. Ezek 12 millió forintról 43 millióra nőttek.
Pintér továbbra is 500 milliót vár 2013-ban eladott cégének vevőjétől, és 590 milliót családi, baráti kölcsönből.

Varga államkötvényeket vett

Legutóbb még csak 800 ezer forintnyi államkötvénye volt a nemzetgazdasági miniszternek, a mostani bevallásából kiderül, már 3,1 millióért vett államkötvényt. Varga Mihálynak emellett 1,1 millió forintnyi befektetési jegye is van, valamint 230 ezer forintot törlesztett a bankhiteléből is.

Kósa eladott egy motort

Kósa Lajosnak, a Fidesz frakcióvezetőjének közepesen mozgalmas éve volt vagyoni szempontból, összességében jót tett neki a tavalyi év, noha továbbra is csak képviselői javadalmazásából él, ami ami majdnem 1,3 millió forint havonta. Járműparkja kisebb lett, ugyanis a Mercedes Vianója mellett az eddigi két motorból mára csak egy maradt, a BMW RT1150-esét eladhatta, úgy 1-1,5 millió forintot kaphatott érte, a használt motorok hirdetéseit nézve.

Seszták bankolt

A fejlesztési miniszter három kisvárdai és két angyalföldi ingatlanja nem változott, bankban tavaly 180 milliója volt, idén 202 milliója. Egymillió forintnyi devizáját tízmillióra növelte. Ügyvédi irodájából 35 milliót szerzett -ezt bankba tette- , ezzel jobb évet zárt tavaly, mint 2014-ben, akkor 15 millió érkezett az irodától.

Kövér szerény

Az Országgyűlés elnöke sosem arról volt híres, hogy rengeteg földje, megtakarítása vagy értéktárgya lenne, és ezen tavaly sem változtatott. Feleségével és két gyermekével továbbra is a szigetszentmiklósi 143 négyzetméteres családi házukban laknak, amely egyben Kövér egyetlen ingatlanja is. Kocsit sem cserélt, a 2014-ben vásárolt Skoda Superbjét használja.

L. Simon már csak "kisfőnök" otthon

L. Simon László, a Miniszterelnökség államtitkára korábban is a tehetős politikusok közé tartozott, főleg mezőgazdasági érdekeltségei miatt. Vagyonában tavaly nem történt jelentős változás, viszont több mint 45 hektárnyi földjéhez – szőlő, gyümölcsös és szántó – vett még két részletben mintegy 1,2 hektárt. Ebben nincs benne az a 34 hektár, amit a felesége vett állami földárverésen.

Az államtitkár családja valószínűleg átrendezte a mezőgazdasági vállalkozását, legalábbis erre utal, hogy a korábbi 57 százalék helyett tavaly év végén már csak 24 százalékban volt tulajdonosa a Simon és Simon Kft-nek.

Simicskó variált

Az új honvédelmi miniszter tavaly októberben leadott vagyonnyilatkozatához képest annyi a változás, hogy 26 millió forintos, bankbetétben őrzött vagyona 20 millióra apadt. Ugyanennyi pénzt viszont befizetett egy OTP Tőkegarantált befektetési alapba. Maradtak 19.5 millió forint értékű kincstárjegyben, valamint 13.5 millió forintos államkötvényben elhelyezett befektetései, valamint 2009-ben vásárolt Ford Focusa.

Simicskó Istvánnak sem sikerült pontosan kitöltenie vagyonnyilatkozatát 2014-ben: II. kerületi lakásának mérete változott több alkalommal is, mint akkor az Index kiszúrta, egy másik, tulajdonában lévő siófoki ingatlan esetében pedig a mérete és megvásárlásának dátuma is változott több alkalommal. Korábbi nyilatkozataiban egy másik II. kerületi lakást, és egy pilisszentiváni telket is feltüntetett, de ezek a későbbiekben már nem szerepelnek, viszont az értük kapott pénznek sincs nyoma.

Tállainak nincs hitele

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárának már 2014 végén is meglepően sok, mintegy 50 millió forint megtakarítása volt (zöme OTP befektetési alapokban), ráadásul sokakkal ellentétben neki nem volt hitele. Ez tavaly év végére 54 millió forintra hízott, hitele pedig továbbra sincs.

A teljes cikket itt olvashatja!