Előfizetés

Hamis hír volt! Élnek a drogozó anyák csecsemői!

Mégis életben van az a két újszülött, akit császármetszéssel hoztak világra az orvosok Szolnokon, miután édesanyjuk kábítószert fogyasztott múlt héten. A hírt az egyik nő nagymamája közölte az MTI-vel hétfő délután. Korábban a médián keresztülfutott az az információ, hogy meghalt mindkét kábítószerező törökszentmiklósi nő császármetszéssel világra hozott újszülöttje.  Az RTL Klub és a szoljon.hu információit a családok ismerőse erősítette meg a távirati irodának.  

A nagymama most azt mondta: a kisbabák állapotáról a Semmelweis Egyetem tájékoztatta őket, miután a sajtóban a halálhírüket keltették. 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főkapitányság korábbi tájékoztatása szerint több embert súlyos állapotban vittek kórházba a mentők Törökszentmiklósról egy veszélyes, új pszichoaktív anyag fogyasztása miatt múlt csütörtök éjszaka és péntek délelőtt. A Szolnoki Járásbíróság elrendelte a törökszentmiklósi kábítószerüggyel kapcsolatban meggyanúsított férfi előzetes letartóztatását egy hónapra.

Kardos József, az Országos Mentőszolgálat Jász-Nagykun-Szolnok megyei kirendeltségének vezető mentőtisztje az MTI-nek hétfőn azt mondta, csupán a médiából értesült a történtekről, hivatalos értesítést nem kapott az újszülöttek állapotáról. Szabó Zoltán, a megyei főkapitányság sajtószóvivője pedig közölte: a rendőrség a nyomozás érdekeire tekintettel a korábbi közleményét nem kívánja kiegészíteni.

A rendőrség múlt pénteken arról adott tájékoztatást, hogy a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság őrizetbe vett egy 39 éves helybéli férfit a városban történt kábítószer-fogyasztásokkal és megbetegedésekkel kapcsolatban. A megyei főkapitányság korábbi tájékoztatása szerint több embert súlyos állapotban vittek kórházba a mentők Törökszentmiklósról egy veszélyes, új pszichoaktív anyag fogyasztása miatt csütörtök éjszaka és péntek délelőtt.

Ecseki Tímea, a Hetényi kórház ügyeletes orvosa az M1 aktuális csatornának péntek este azt mondta, hogy két várandós nő is hozzájuk került, rajtuk császármetszést is végre kellett hajtani.

Halállal végződött a kártyaparti

A Somogy Megyei Főügyészség emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat két férfival szemben, akik megölték kártyapartnerüket.

A korábban már – közösen elkövetett - életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt elítélt, visszaeső vádlottak 2015. március 8. napján a délutáni órákban marcali otthonában felkeresték az egyedül élő, italozó életmódot folytató nőismerősüket azért, hogy mobiltelefonját jogtalanul eltulajdonítsák. A vádlottak és a sértett italoztak, kártyáztak, miközben az I. rendű vádlott a sértett figyelmét elterelte, míg társa eltulajdonította a sértett 9.000 Ft értékű mobiltelefonját - áll a főügyészség közleményében.

Ezt követően tovább folytatták a kártyázást és az italozást, azonban az I. rendű vádlott indulatos lett a sértett ittassága és kártyajátéka miatt, ezért kétszer fejen ütötte. A bántalmazásba a II. rendű vádlott is bekapcsolódott és a vádlottak a
sértettet közösen többször megütötték a fején, majd a földre eső sértett vállát, mellkasát megtaposták, illetve a II. rendű vádlott egy 7 cm pengehosszúságú késsel megszúrta a vállát.

A bántalmazás következtében magatehetetlenné vált, számos sérülést szenvedett sértettet a vádlottak a szoba padlóján hagyták, két nap múlva a szomszédok által értesített rendőrök találták meg.

A vádlottak előzetes letartóztatásban vannak, a Somogy Megyei Főügyészség végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta velük szemben.

Újra járható az M31-es autópálya

 Újra teljes szélességében járható az M31-es autópálya, ahol korábban baleseti helyszínelés miatt a jobb pályatestet teljes szélességében lezárták - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

  Az autópályán egy személyautó és egy teherautó ütközött össze hétfőn kora hajnalban, a balesetben ketten megsérültek. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére az autópálya érintett szakaszán a jobb pályatestet teljes szélességében lezárták. A korlátozás azonban nem sokkal 5 óra után megszűnt, azóta újra teljes szélességében járható az érintett szakasz.