Robbantással fenyegetőzött a vádlott

Bombarobbantással fenyegető vádlottat fogtak el Fővárosi Törvényszéken szerdán - közölte az MTI-vel a törvényszék. A bíróságra idézett vádlott abban bízott, hogy a telefonhívása miatt elrendelt bombariadó miatt nem jut be az épületbe és büntetőügyének tárgyalása elmarad.

A közleményben kifejtették: szerda reggel fél 8 körül a rendőrség segélyhívószámán a Fővárosi Törvényszéken élesített bombarobbantással fenyegetőzött egy férfi. A hívást a rendőrök percek alatt beazonosították és megállapították, hogy a IX. kerületi Boráros térről, egy közterületi telefonfülkéből érkezett a hívás. A IX. kerületi rendőrkapitányság a térfigyelő kamerák segítségével szinte azonnal beazonosította az elkövetőt. A hívás után a férfi elindult a Fővárosi Törvényszékre, ahová egy büntetőügyben 10 órára kitűzött másodfokú nyilvános ülésre vádlottként idézték.

A bíróság épületéig a rendőrök figyelték a férfi útját, majd a tárgyalóterem előtt várakozva elfogták. Az elkövető azonnal beismerte a fenyegetést. A rendőrök átvizsgálták és nem találtak nála semmilyen robbanóanyagot. A bíróság ezután a rendőri őrizetben lévő férfi ügyében a szerdára kitűzött nyilvános ülést megtartotta. A bíróságról a IX. kerületi rendőrkapitányságra viszik a férfit a rendőrök.

A törvényszék a közleményében megjegyezte: a bírósági épületekben nem ritka, hogy robbantással fenyegetőző telefonhívás miatt bombariadót rendelnek el, ami gyakran megnehezíti a bíróság napi munkáját.

Szerző

Anyagi gondjai lehettek a gyerekgyilkos rendőrnőnek

Publikálás dátuma
2016.02.03. 14:20
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Elképzelhető, hogy anyagi körülményeinek romlása miatt ölte meg gyermekét az a rendőrnő, aki magát is fejbe lőtte Budapesten, a XVIII.kerületben - értesült az Origó.

A nő a Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. kerületi rendőrkapitányságának állományába tartozott  - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF). Keresztes Imre főügyész szerdai közleménye szerint az ügyészi részvétellel tartott helyszíni szemle a hajnali órákban fejeződött be. Az elkövetés körülményeit a KNYF budapesti regionális osztálya vizsgálja. Az esettel kapcsolatban kegyeleti okok miatt ennél részletesebb tájékoztatás nem adható - írta a főügyész.

A Bors úgy tudja, az áldozatokra a rendőrnő édesanyja talált rá, két órával a gyilkosság után. Az asszony sokkos állapotban kopogott be a szomszédokhoz, hogy kissé rendbe hozza magát. Ekkorra már ellepték a környéket a rendőrautók, mentő is érkezett, de sem a rendőrnőn, sem a gyermekén nem lehetett már segíteni. A megtört apát, aki körzeti megbízottként dolgozik, telefonon érte el a lap.

- Megromlott a kapcsolatunk az élettársammal - mondta a férfi. 

Szerző

"Sátán anyját" is készített a bajnai bombagyártó

 Vádat emelt az Esztergomi Járási Ügyészség egy 20 éves férfi ellen, aki bombákat és robbanóanyagot gyártott Bajnán - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Reszl Ildikó főügyész elmondta: a férfi 2015 júniusában internetes ismeretek alapján fekete lőport állított elő, amellyel többször robbantott a falu külterületén. Később a nagyobb hatás érdekében a lőport vascsőbe töltötte, majd a szerkezetet szintén felrobbantotta. A kísérletekről fotódokumentációt készített, amelyet megtaláltak nála.

A vádlott vegyszerek elegyítésével, engedély nélkül triaceton-triperoxidot (TATP) is előállított, a szer robbanóanyagnak minősül.
Az ügyészség a férfival szemben szabadságvesztés kiszabását indítványozta - áll a közleményben.

A TATP nevű anyag háztartásokban használt folyékony anyagok elegyítése után képződő csapadék. Bizonyos formáiban annyira instabil, hogy egy méterről a földre ejtve felrobban. A "Sátán anyjának" is hívott szert a közelmúltban több merénylet helyszínén azonosították - írták több internetes portálon.

Szerző