Előfizetés

Kik az érintett fideszesek? - A DK a letelepedési kötvény-biznisz adatait kéri

A Demokratikus Koalíció (DK) kikéri az adatokat arról, hogy hányan és kik érkeztek letelepedési kötvénnyel Magyarországra, illetve kik azok a fideszes politikusok, akik a letelepedést intéző offshore cégekhez köthetőek - mondta szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján a párt szóvivője.

Gréczy Zsolt sajtóhírek alapján arról beszélt, hogy az offshore cégek százmilliárd forintot kereshettek a letelepedési kötvényeken. Hozzátette, hogy miközben a kormány a menekültekkel riogat, a letelepedési kötvénnyel érkező idegenekről semmit sem lehet tudni azon kívül, hogy képesek 93 millió forintot kifizetni azért, hogy Magyarországra jöhessenek. A politikus azt mondta, hogy a számítások szerint a kormány a letelepedési kötvénnyel eddig mintegy 3400 idegent telepített be Magyarországra.

Egyre több kórházban lesz tilos a látogatás

Tovább bővült a kórházak köre, ahol az influenzás megbetegedések miatt tilos lesz a látogatás; Fejér megye valamennyi gyógyintézményében megtiltják a betegek felkeresését.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdán közzétett, frissített listája szerint péntektől tilos a látogatás a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban (Székesfehérvár), a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézetben, a kincsesbányai Platán Ápolási Intézetben, a csákvári Florena Ápolási Intézetben, a Magyarországi Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió Ráckeresztúri Drogterápiás Otthonában és a Kulcsi Mozgásszervi Rehabilitációs Központban. 

Továbbra is részleges látogatási tilalom van érvényben a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet gyermekosztályán, szülészeti-nőgyógyászati osztályán, valamint újszülöttrészlegén, és a Mátrai Gyógyintézet (Mátraháza) valamennyi osztályán és részlegén.

Ingyen "szobafestett" a kórháznak a hálás roma édesapa

Publikálás dátuma
2016.02.10. 13:11

Hála - pénz helyett címmel adta közre a Roma Sajtóközpont, hogy Lakatos Norbertnek nemrég kórházba került a kislánya. A gyerekükért aggódó szülők azt tapasztalták, hogy a kislánnyal a sok munka, a nagy leterheltség ellenére jól bántak az intézményben. A szülők nincsenek abban az anyagi helyzetben, hogy ez hálapénzzel honorálják, ezért az édesapa a hálatett mellett döntött. 

Lakatos Norbert ezt írta Facebook-oldalára: 

Nem olyan régen a kislányom bent volt a Kistarcsai Flór Ferenc kórházban pár napot. Az orvosok nagyon lelkiismeretesen bántak vele és az anyukájával.Mind tudjuk, mennyit tanultak, mire orvossá válnak, túl vannak terhelve, és a megfelelő eszközökkel sincsenek ellátva. A fizetésük meg botrányosan kevés. Gondoltam, értékelem az erőfeszítésüket, és valahogy meghálálom. Én festőként keresem a kenyerem... és amilyen állapotok között kell dolgozniuk. Na, az kiakasztó.

Nem is volt kérdés mibenvaló lesz a hálám. Felajánlottam hát én is a szakmai tudásomat ingyen és bérmentve, hogy igényes környezetben legyenek. Szükség van a segítségre.

Az Index megkereste a kistarcsai kórház orvosigazgatóját. Dr. Némedi Mária elmondta, hogy valóban kifestett a hálás apuka a gyerekosztályon egy irodahelyiséget. Mindenképpen tenni akart azért, hogy a hálát kimutassa, mi pedig ezt nagyon értékeltük. Az osztályvezető főorvossal kiválasztottak egy irodahelyiséget és egy színt, a férfi pedig a hétvégén saját pénzéből megvásárolta a festéket és megcsinálta a festést. Azért nem a gyerekosztály egyik kórtermét választották a felújításra, mert tele vannak betegekkel. Mint mondta, bár a saját anyagi kereteik között az állagmegóvás folyamatos a kórházban, mindenre ráfér a felújítás, úgyhogy nagyon megköszönték a férfi felajánlását és munkáját.

Lakatosék kislánya a múlt héten feküdt náluk, és ahogy az náluk lenni szokott, éjjel-nappal biztosítottak helyet a kislány anyukájának is, hogy a gyermekével maradhasson.