Járhatatlanná vált több út Borsodban

A Sajó árvize miatt három út egy-egy szakaszát zárták le a forgalom elöl Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. csütörtökön.

A tájékoztatás szerint az árhullám már a folyó alsó szakaszán tart, ezért hajnalban a Muhi és Köröm, valamint a Kesznyéten és Sajóörös közötti utat zárták le a forgalom elöl. Továbbra sem lehet közlekedni a 26-os számú utat Sajókazával összekötő úton - közölték.

Szerző

Tarlós elárulta, miért van forráshiány Budapesten

Publikálás dátuma
2016.02.18. 09:05
FOTÓ: Népszava
Nincs működési hiánya a fővárosnak, Budapest működése várhatóan zavartalan lesz - mondta a főpolgármester csütörtök reggel a TV2 Mokka című műsorában.

Tarlós István hozzátette: amit hiánynak neveznek, az azért van, mert komoly fejlesztések történnek Budapesten. A főpolgármester azt mondta, a Fővárosi Közgyűlés által szerdán elfogadott - ellenzéki szavazatokat is kapó - 2016-os büdzsé "az adott körülmények között egy jó költségvetés".

"Forráshiánnyal Budapest mindig küzd, mert mi mindig többet szeretnénk, egyébként (...) 25 évig Budapest mindig küszködött forráshiánnyal" - fogalmazott a főpolgármester megjegyezve: az Orbán-kormánynak mintegy 300 milliárdnyi adósságot kellett "hagyatékként" átvállalnia Budapest adósságából.

Rámutatott arra is, hogy ma a BKV-nak nincs működési hitele, korábban viszont 112 milliárd forintnyi hitelt vetettek fel a társasággal. Tarlós István közölte, az Európai Beruházási Banktól (EIB) körülbelül 94 milliárd forintnak megfelelő hitelt vesznek fel budapesti fejlesztésekre.

Szerző

Ezt most már tényleg nem értem…

Régi a hír, de a tanulsága máig érvényes. A Népszava, október 10-i számában egész oldalán riogatott, hogy „bevenné Bécset az FPÖ”. Majd október 12-én arról értesítette olvasóit néhány sorban, fotó nélkül,  hogy „Szociáldemokrata diadal Bécsben”. S ezt tette a 8. oldal legalján, a Röviden rovatban, ott is a „Nem kell izgulnia Lukasenkának” közlemény után. Nem értem, miért nem a szomszédos országban elért hatalmas siker szerepelt a címlapon? Ez olyan áttörés volt, ami valóban nem számítottak. A szélsőjobb uszítása és propagandája a menekültek ellen nem jött be. Nálunk, sajnos, más a helyzet. Valóban, a vérfürdő Ankarában talán vonzóbb azoknak, akik a krimiben nőttek fel, de ők nem ezt a lapot olvassák. Mi viszont igen: ez a hír is olyan volt, ami komoly üzenet lehetett volna azoknak, akik még bíznak a baloldalban.

Szerző