Lázárékat nem érdekli, van-e érettségije Farkas Flóriánnak

Publikálás dátuma
2016.02.25. 19:10
FOTÓ: Népszava
A Miniszterelnökség sem tudja, hol végezte iskoláit Farkas Flórián, de nem is törődik vele - írta a Népszabadság.

A kancellária szerint nincs képesítéshez kötve, hogy valakiből miniszterelnöki biztos legyen, ezért nem kezelik Farkas önéletrajzát.

A közelmúltban kiderült, hogy a fideszes parlamenti képviselő, az Országos Roma Önkormányzat korábbi elnöke összekeverte, hol végezte az egyetemet. Életrajzában korábban azt állította, hogy politológusként az ELTE jogi karán szerzett diplomát, majd – a sajtó kutakodása nyomán – pontosított: a Társadalomtudományi Karon ­végzett.

Szerző

Az MSZP a kommunizmus áldozatairól

Fejet hajtunk mindazok előtt, akik a XX. századi totalitárius rendszerek áldozatai lettek. Tanulva az elmúlt évszázad történelméből közös felelősségünk felhívni a figyelmet a demokráciát fenyegető veszélyekre, és kötelességünk fellépni a diktatórikus törekvésekkel szemben - írta a szocialista párt közleményében.

Az MSZP számára elfogadhatatlan, ha bárkit származása, vallása, vagy világnézete miatt üldöznek. Célunk egy olyan társadalom megteremtése, amely képes visszaszorítani a tekintélyelvű politikát. Az MSZP demokratikus pártként kiáll a politikai sokszínűségért, és a vélemények szabadságát vallja - áll a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából tegnap kiadott MSZP-közleményben.

Szerző

Összefognak a roma polgármesterek?

Megalakulhat áprilisban a Roma Polgármesterek Szövetsége, erről egyeztettek Miskolcon a roma településvezetők – írta az Észak-Magyarország. 

A szövetség célja az lenne, hogy tagjai megszólalhassanak a társadalmat érintő legfontosabb ügyekben, részt vehessenek szakmai vitákban, és javaslatokat dolgozzanak ki a kormányzatnak – mondta a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilapnak Lakatos Béla, Ács polgármestere. Eddig 32 roma polgármester jelezte, hogy csatlakozna a szövetséghez, amelynek hivatalos alakuló ülését a nemzetközi roma napra, április 8-ra időzítették.

Szerző