Több autó ütközött az M0-áson, hosszan feltorlódott a kocsisor

Öszeütközött három személyautó az M0-s autóút vecsési szakaszán, a 4-es főút felé vezető oldal 39-es kilométerszelvényénél. Az elsődleges információk alapján három súlyos sérültje van a balesetnek - tudatta honlapján a katasztrófavédelem. 

Az egyik sérültet a fővárosi hivatásos tűzoltók segítettek kiemelni a gépkocsiból, áramtalanítani kellett a járműveket. A műszaki mentési munkálatok és a rendőrségi helyszínelés idejére megállították a forgalmat az érintett útszakaszon. Több kilométeres torlódás alakult ki. 

Szerző

Hóvirág- és májvirágtolvajok buktak le Záhonyban

Publikálás dátuma
2016.03.04. 15:45

Természetkárosító ukrán hóvirág- és májvirágtolvajok buktak le a záhonyi határállomáson, a két eset során csaknem háromszáz szál, Magyarországon 2005 óta védett hóvirágot próbáltak átcsempészni, majd Olaszországba vinni nőnapra - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Egy ukrán asszony kisbuszának rakteréből 182 szál hóvirág, valamint 3 szál nemes májvirág - ami szintén védett - került elő. Előző nap egy ukrán férfi járművében 101 szál hóvirágot találtak. A virágszálakat a rendőrség lefoglalta és átadta a Hortobágyi Nemzeti Park munkatársainak. A két külföldi összesen 2 millió 800 ezer forint természetvédelmi értékű kárt okozott. Ellenük természetkárosítás bűntette miatt indult eljárás.

Szerző

Szárnyaszegett Repülős Gizi - Húsz napra elzárják

Jogerősen húsz nap elzárásra ítélte a Repülős Giziként ismert K. Sándorné B. Gizellát lopás vétségének kísérlete miatt a Székesfehérvári Járásbíróság - tájékoztatott a Székesfehérvári Törvényszék.

A közlemény szerint a büntetésbe beszámítják az előzetes fogva tartásban töltött időt. A hajléktalan, többszörösen büntetett előéletű vádlott február 19-e óta előzetes letartóztatásban volt.

A bíróság megállapította, hogy az asszony február 18-án délután besurrant egy sukorói családi házba és az egyik szoba komódjában talált pénztárcából magához vett 3500 forintot. Amikor észrevették őt, azt állította, hogy bérelhető lakást keres, illetve vizet kért. A tulajdonosok rövid időre magára hagyták, ekkor a nő a pénzt bedobta a bejáratnál lévő hálószobába és el akarta hagyni a házat, de a sértett házastársa a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság másnap közölte, hogy őrizetbe vettek egy 89 éves asszonyt, aki Sukorón egy családi házból próbált meg pénzt eltulajdonítani.

A Repülős Giziként ismert K. Sándorné B. Gizellát legutóbb tavaly szeptemberben, egy hajdúszoboszlói lakásban érték tetten. Repülős Gizi egy 2012-es bírósági eljárás adatai szerint először 1953-ban került összeütközésbe a törvénnyel besurranásos lopás miatt, az elmúlt évtizedekben több mint kétszáz bűncselekményt követett el, és legalább tizenkilenc alkalommal ítélték el. Nevét onnan kapta, hogy az 1950-es években belföldi repülőjáratokkal utazott Budapestről vidékre lopni. Összesen több mint 17 évig ült börtönben.

Szerző