DK: a nok egy államilag támogatott piramisjáték

 A Demokratikus Koalíció egy olyan államilag támogatott piramisjátéknak tartja a nemzeti otthonteremtési közösségekről (nok) szóló javaslatot, amelyben a gyanútlan csatlakozókat senki nem védi meg.

Oláh Lajos csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a nok arról szólhat majd, hogy egy fideszes cég létrehoz egy nemzeti otthonteremtési közösséget, rengeteg állami pénzt kap, majd "a nap végén a Mészáros Lőrincektől, Garancsiktól" vásárol házat, lakást és így alakul át a közpénz magánvagyonná.

A független képviselő közölte, a DK szigorúan nyomon fogja követni, hogy mennyi pénz csapódik majd le a "fideszes oligarcháknál".

A politikus elismerte, hogy soha nem épült ennyire kevés lakás Magyarországon, de - véleménye szerint - nem nok-ot kell létrehozni, hanem meg kellene vizsgálni, a kormányzati politika miért nem ösztönzi az embereket arra, hogy lakást merjenek építeni és vásárolni.

Szerző

"Megsemmisült" a Rogán elleni bizonyíték-Cáfol a rendőrség

Egészen véletlenül éppen az CD sérült meg és lett használhatatlan, ami az utóbbi években a belvárosban eladott 800 darab ingatlan listáját tartalmazza. Hogy miket adtak el, kiknek és mennyiért a Rogán-időkben. Legalábbis ezt válaszolta a rendőrség a bíróság megkeresésére - írja Facebook bejegyzésében Juhász Péter önkormányzati képviselő, az Együtt alelnöke. A rendőrség úgy reagált a hírre, hogy ők nem adtak az adatszolgáltatást kérő bírónak olyan tartalmú választ, amelyben a fájl sérülésére hivatkoztak volna.

A bejegyzést így folytatja: 

Ugye milyen pech?! Nem mondom, hogy ráérünk, de ígérem, kivárom amíg újra beszerzik.  Előre jelzem, az már gyanús lesz, ha az önkormányzatnál is elázik a nyilvántartás.

Hogy érthetőbb legyen mi tűnt el:
Folyik egy személyiségi jogi per, mert Rogán sérelmezte, azon állításomat, hogy ő "bűnözőkkel üzletelt". E per keretén belül kérte a bíróság a rendőrséget, hogy küldje el az igatlanok listáját, amit az önkormányzattól megkaptak egy másik nyomozás keretén belül. Az a nyomozás a belvárosi ingatlanpanama okán tett feljelentésem folyománya. Azt vizsgálja a hatóság, hogy vajon történt-e bűncselekmény az ingatlanok eladásakor. És láss csodát, az egyik legfőbb bizonyíték megsemmisül.

A Facebook bejegyzést itt találja!

Reagált a rendőrség
A rendőrség közleményben reagált, amiben azt írják: a bíróság által kért adathalmaz - egy folyamatban lévő nyomozás nyomozati iratainak részét képező több száz A3-as oldalnyi nyomtatott iratmennyiség - az eljáró hatóság rendelkezésére áll, sőt az eljáró bíróság számára is beszerezhető. A rendőrség nem adott az adatszolgáltatást kérő bírónak olyan tartalmú választ, amelyben a fájl sérülésére hivatkozott volna - állították.Szerző
Frissítve: 2016.03.17. 19:31

Békesi: túl fontosnak tartottam magam

Publikálás dátuma
2016.03.17. 10:57
A kép 2014-ben készült. FOTÓ: Vajda József
A 73 éves volt pénzügyminiszter élete legnagyobb tévedésének tartja, hogy túl fontosnak tartotta magát. Békesi László Kerék-Bárczy Szabolcs közgazdásznak mesélt betegségéről, hitéről, és pályafutása kudarcairól. A felvételt a DK elnökségi tagja juttatta el az ATV szerkesztőségébe.

Békesi Lászlónál másfél éve diagnosztizáltak végbélrákot. Most jól érzi magát, szünetelnek a kemoterápiás kezelései, orvosai szerint pedig még sokáig élhet. „A konfliktus, a belső feszültség oka sokkal inkább az, hogy az ember a megszokott teljesítményképességéből veszít, és ezt sérelemként éri meg” – mesélt az érzéseiről.

Az egykori miniszter élete egyik legnagyobb tévedésének nevezte, hogy túl fontosnak tartotta magát. „Ha valaki a küldetését egy ország javára akarja kamatoztatni, akkor bölcs, ha képes belátni a saját hibáit, és képes változtatni. Ha erre képtelen, akkor saját maga kerül a centrumban, ilyenekből lesznek a diktátorok” – tette hozzá.

„A pályafutásom csúcspontja, a kormányfunkcióba kerülés akkor következett be, amikor az elmúlt rendszer a végóráit élte” – idézte fel. Lelkesítően hatott rá, hogy aktívan részt vehetett a reformfolyamatban, ugyanakkor hibának tartja, hogy a változásokat elfelejtették elmagyarázni az embereknek.

Kudarcai között említi, hogy belépett a Horn-kormányba, ahol nem volt meg az a támogatói közeg, amely a Németh-kormányban segítette munkáját. „Fel kellett volna mérnem, hogy vagy megalkuvásra kényszerülök, vagy bukásra. Az utóbbi következett be.” – ismeri el tévedését Békesi a beszélgetés végén.

A teljes cikket itt olvashatja!

Szerző