Előfizetés

Egymás ellen indul az MSZP és a DK?

Egymás ellen indul várhatóan az MSZP és a DK Dunaújvárosban. A településen június 5-én időközi önkormányzati képviselő választás lesz, miután a gyilkossággal gyanúsított helyi fideszes politikus lemondott mandátumáról. 

A DK a napokban bejelentette, Huszti Zsoltot indítja a posztért, a 2014-es önkormányzati választásokkor született ellenzéki megállapodás értelmében ugyanis a városban ez a párt állíthat közös jelöltet. A szocialisták viszont saját embert indítanak és arra kérik a DK-t, hogy ezt a jelöltet támogassák. Gréczy Zsolt, a DK szóvivője Facebook-oldalán arra emlékeztet, Újpesten és Salgótarjánban a győzelem érdekében ők beálltak az MSZP mögé. A szóvivő azt kérdezi, hogyan fognak így kormányt váltani. 

Aláírást gyűjtenek a Hegyalja út mellett

Aláírásgyűjtés indult a Hegyalja út átnevezése ellen, amit a hvg.hu szerint Szabadai Viktor, a Liberálisok politikusa indított.

Azt kifogásolják, hogy a március 30-i Fővárosi Közgyűlés ülésérén mindenféle egyeztetés nélkül tárgyalják az előterjesztést. Jövő szerdán dönthet ugyanis a fővárosi közgyűlés két fontos közterület átnevezéséről. Egy angyalföldi városrészt Göncz Árpád, a Hegyalja utat pedig Mádl Ferenc volt köztársasági elnökről neveznének el.

Illés Zoltán: Orbánék eltökélték, hogy dinasztiát építenek

Mivel legfeljebb 2020-ig érkeznek EU-támogatások, Orbán Viktorék eltökélték, hogy most fognak dinasztiákat építeni maguknak, arra az esetre, ha már nem lesz EU - mondta Illés Zoltán, a Fidesz-kormány volt környezetvédelmi államtitkára a Figyelőnek. 

Illés szerint az egész kormányzati struktúra téves feltételezésen alapul: a miniszterelnök szerint a kormánytagoknak a kormányt kellene képviselniük a szakmánál, és nem fordítva, de ez nem működik, mert például Balog Zoltán sem érthet egyszerre az egészségügyhöz, az oktatáshoz és a kultúrához. A volt államtitkár ugyanakkor arról is beszélt, hogy a Fidesz tagsága nem támogatja már a kormányt teljes mellszélességgel, és a megtartásukhoz változás szükséges.