Előfizetés

Ne nevezz!

Jól tudom, ennél száz, ezer fontosabb dolog van ebben a kis  hazában, Alapelv: mindent meg kell változtatni, semmi sem jó úgy, ahogyan volt. Nemcsak az nem jó, arai tegnapelőtt volt, de az sem ami tegnap vagy ma délelőtt volt. De talán van, amit még békén lehetne hagyni. Tudom, már van is vita arról, hogy a Hegyalja utat Mádl néhai köztársasági elnökről nevezzék el. Nem is egy ilyen átkeresztelés költségeire gondolok, bár az sem semmi. Tudom, nálunk a pénz nem számít, amit az uraság akar arra mindig jut. Inkább arra gondolnék, hogy a Hegyalja, az mindig a hegy alja marad az nem változik. Tisztelem Mádl Ferencet, de gondolom, ezt még az özvegye sem kívánná.

Nem kevésbé tisztelem a haza Árpi bácsiját. Az ő neve már benne van a történelemben, nem lesz több attól, hogy kitalálnak egy városrészt, s utána már mondhatják; Megyek a Gönczre. Nincs rá szükség. Főleg neki nincs rá szüksége. Talán még nem késő szólni.

Csak megemlítem a Moszkva teret. Moszkva világváros, a nevet már megszoktuk. Ugyan hányan mondjunk: megyek a Széll Kálmán térre.

Talán még itt sem lenne késő visszanevezni. Sokan észre sem vennék.