Egy 15 éves fiú életéért küzdenek - Szelfi apával a magasfeszültségnél

Publikálás dátuma
2016.04.04. 22:08
Illusztráció/Thinkstock
A budapesti Honvéd Kórház orvosai küzdenek annak a 15 éves veszprémi fiúnak az életéért, aki vasárnap délután szenvedett súlyos áramütést a helyi vasútállomáson - írja az Omegahirek.hu. A portál megtudta, hogy a fiatal édesapjával és kishúgával bemen a MÁV üzemi területére, ahol a fiú ott felmászott egy síneken álló tartály szerelvény tetejére, hogy szelfit készítsen, ekkor érte az áramütés. Testének 70 százaléka összeégett, jelenleg mélyaltatatásban tartják. 

Azt, hogy pontosan hol jutottak be a sínek közé, a MÁV belső területére, nem tudni. Mindenfelé több tábla jelzi, hogy üzemi területről van szó, a  magasfeszültségre is veszélyt jelző táblák, feliratok sora figyelmeztet. A baleset 17 óra után történt. Az Omegahirek.hu úgy tudja, apa és fia a vonatokat akarták megnézni, a kislány pedig velük tartott.  A 15 éves fiú felmászott a tartály tetejére, s telefonját a magasba emelve akart fotót készíteni magáról, a következő pillanatban már a földön feküdt...édesapja élesztette újra. Közben a 9 éves kislányt küldte segítségért. A gyerek álló vasúti kocsik alatt átbújva jutott ki  a peronra, ahol kiabálva kért segítséget, hogy valami nagy baj történt hátul.

A teljes cikk itt olvasható

Szerző

Miniszteri biztos lesz Czeizel Barbara

Publikálás dátuma
2016.04.04. 20:32
Forrás: Czeizel Barbara/Facebook
A szombaton, a Madách téren megnyílt, autista gyerekeket nevelő családokról készült fotókat bemutató kiállítás megnyitóján hangzott el a hír:   Czeizel Barbara, a korai fejlesztés egyik elismert szakembere fogja miniszteri biztosként a korai intervenció ügyét egyengetni. 

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az eseményen arról beszélt, hogy az autizmussal élők támogatása érdekében az egyik legfontosabb tennivaló a korai felismerés, a kora gyermekkori intervenció. Azt is hozzátette, hogy erre minden eddiginél nagyobb figyelmet fordít a kormányzat, fejlesztik a felismerés lehetőségeit, bővítik a pedagógiai szakszolgálatban dolgozók körét és a szakértői bizottságokat kifejezetten a három éves kor alatti gyermekekhez értő szakemberekkel. A kormány a korai fejlesztést célzó programot indít idén - uniós fejlesztési forrásból - több mint 5 milliárd forint keretösszeggel. Emellett Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a civil szervezetek kezdeményezésére miniszteri biztos kinevezéséről döntött, ezt a posztot tölti be Czeizel Barbara. 

Szerző

Részlegesen megnyílt a Pomázi úti felüljáró

Publikálás dátuma
2016.04.04. 19:47
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Ma, azaz április 4-én részlegesen megnyílt  III. kerületi Pomázi úti felüljáró. Egyelőre három sávon indulhatott meg a forgalom. Az Aranyhegyi út felől félpályán haladhatnak az autósok jelzőlámpás szabályozás mellett, a Pomázi út felől megszűnik a jelzőlámpa, és két sávon lehet közlekedni. A Pomázi úti felüljáró megnyitásától a munkálatok befejezéséig - várhatóan május közepéig - az Aranyvölgy utca felől nem lehet felhajtani a Pomázi útra. A Pomázi úti szintbeni vasúti átjárónál már nem lehet áthaladni.

Szerző