Áder felesége a Kövér-és Ákos-féle szónoklatok útján?

Publikálás dátuma
2016.04.09. 13:43
Áder és felesége 2014-ben büszkén mosolyogva szavazott a választáson. FOTÓ: Népszava
Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége szerint a gyermekeket vállaló nők rendkívüli pszichikai és társadalmi túlterheltségnek vannak kitéve, részben azért, mert a társadalom egy része a családok "egyéni hobbijának" tekinti a gyermekvállalást, holott az a közösség érdeke is. Áder felesége azután szónokolt a gyerekvállalás fontosságáról, hogy Kövér László házelnök és Kovács Ákos énekes a női egyenjogúságot megkérdőjelező kijelentései hatalmas közéleti vihart kavartak a tavalyi év végén.

Herczegh Anita szombaton, az Otthon Segítünk Alapítvány 15. országos találkozóján elmondott beszédéről a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) tájékoztatott. "Akik valaha is otthon voltunk apró vagy már cseperedő gyerekekkel, ismerjük azt az érzést, amikor boldogság ide, harmonikus családi élet oda, egyszer csak beleszédülünk a tennivalók forgatagába, és abban reménykedünk, hátha valaki a segítségünkre siet" - fogalmazott az államfő felesége, hangsúlyozva, az alapítvány tizenöt éve segíti azokat az anyákat, akik úgy érzik: "feladataik tengeréből csak a csoda mentheti ki őket". Kiemelte, régen, a többgenerációs háztartások, nagycsaládok közös életében többnyire akadt segítség, "könnyebben el lehetett osztani a ma szinte kizárólag a szülőkre, elsősorban az édesanyákra háruló feladatokat". "Ahol nincs a közelben nagyszülő, más családtag, segítőkész ismerős vagy szomszéd, ott a kezdetben még ismeretlen idegenek jóakarata, szeretete segíthet" - mondta Herczegh Anita, aki szerint az Otthon Segítünk Alapítvány munkája nemcsak gyakorlati érték, hanem bátorítás is: "arról győzi meg az édesanyákat, hogy nincsenek egyedül, hogy másoknak is fontos a munkájuk".

Kövér-Ákos-botrány

Korábban Kövér László házelnök és Kovács Ákos énekes mondatai keltettek országos felháborodást a gyerekvállalással kapcsolatos kijelentéseik miatt. Kövér úgy fogalmazott: "szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha unokákat szülhetnének nekünk". Ennél még nagyobb vihart kavart azonban Ákos kijelentése, miszerint a nőknek nem dolguk annyit keresni, mint a férfiaknak, és a női egyenjogúság nem egyezik a normalitással. A Magyar Telekom Csoport ezután bontott szerződést az énekessel, mondván: a cég ugyanis nem tartja összeegyeztethetőnek az előadóművész által mondottak szellemiségét, a Telekom-csoport hitvallásával és értékrendjével. Ezután pedig a kormány utasította az összes minisztériumot és minisztériumi háttérintézményt, hogy mondják fel szerződéseiket a Magyar Telekommal, amit aztán később a mobilinternet-előfizetésekre korlátoztak. Erről bővebben itt olvashat!

Szerző

Demcsák meglepő kijelentést tett a TV2 hírfőnökéről

Publikálás dátuma
2016.04.09. 12:53
Forrás: Facebook
Korábban lapunk is beszámolt róla, hogy Demcsák Zsuzsa, a Mokka műsorvezetője igen csak megijedt, amikor régi haragosát, Kökény-Szalai Vivient nevezték ki a TV2 új hírfőnökének. Ennek ellentmondóan nyilatkozott azonban most a műsorvezető, állítása szerint ugyanis korrekt a viszonyuk a botránykönyveivel befutott volt Story-főszerkesztővel. Demcsák emellett azt is elárulta: még nem mondott nemet a felkérésre, hogy Gönczi Gábor mellett ő legyen a Tények új műsorvezetője.

Zsuzsa biztos volt abban, hogy amint az új hírigazgató, aki nemcsak a Tények, de a Mokka stábjának is felettese, az elsők között őt fogja kirúgni a csatornától – mesélte Demcsák egyik közeli ismerőse a Blikknek. Köztudott volt ugyanis, hogy a rossz viszony régről fakad, akkor kezdődött, amikor Kökény-Szalai még a Story főszerkesztője volt. A magazin többször írt a műsorvezetőről és gyermekeiről is, ezután támadta a lapot - és név nélkül az új hírigazgatóját is - Demcsák Facebook-oldalán. Innentől kezdve igencsak feszült lett a viszony a két nő között, holott korábban a bulvárlap forrása szerint magánemberként is összejártak.

A régi sérelmek ellenére Demcsák most úgy nyilatkozott Kökény-Szalairól: "Rendeztük a korábbi nézeteltéréseket, korrekt a viszonyunk" – árulta el a műsorvezető, aki a Blikk szerint még mindig azon gondolkodik, mi legyen a válasza a Tények műsorvezetői felkérésére. – Nem mondtam nemet, az egyeztetések még folyamatban vannak – jelentette ki a Mokka műsorvezetője.

Szerző

Rájöttek, mi volt az a förtelmes időjárás-jelentés a TV2-n

Publikálás dátuma
2016.04.09. 11:39
FOTÓ: Népszava
Tegnap az egész országot - beleértve a szerkesztőségünket is - sokkolta az az időjárás-jelentés, amiben a műsorvezető "fingós" hangokkal imitálta a szél különböző formáit, mindezt a TV2 országos kereskedelmi (?) csatorna főműsoridejében. Először azt hittük, ez valami vicc, talán feltörték a tenyek.hu oldalát, ahol eredetileg megtalálható volt a videó (- miután a hírportálok felfigyeltek a szörnyen ízléstelen időjárás-jelentésre, persze rögtön le is törölték az oldalról a felvételt - a szerk.) Sajnos tévednünk kellett, a csatornánál komolyan gondolták ezt az időjárás-jelentést, és a 24.hu most arra is rájött, hogy ez mégis hogyan fordulhatott elő.

Miután bejárta a magyar sajtót péntek este az alpári és idétlen időjárás-jelentés Horváth Szilárd műsorvezető prezentálásában, aki a szeles időjárást változatos hanghatásokkal, ne finomkodjunk: hatalmas fingásokkal, sőt betrottyolásokkal illusztrálta, a csatornánál egy egyszerű kommunikációs trükköt alkalmaztak. Mivel a botrány kirobbanása után feltehetően úgy ítélték meg, hogy nem tudnak fordítani a kialakult helyzeten, ezért inkább megváltoztatták a játékot. A trükk abból áll, hogy ha nem tetszik, amit rólad beszélnek, akkor változtasd meg a témát, mindegy hogyan, mindegy milyen áron. Így történhetett meg a tegnapi médiatörténeti pillanat - fejtegette a videót előbányászó 24.hu. A portál szerint nem kizárt, hogy vezetőség így akart üzenni az egyre hangosabb kritikusoknak, hogy nyugi van srácok, akármit megtehetünk és akkora punkok vagyunk, hogy akármit meg is fogunk tenni - olvasható az oldalon.

Ha valaki még nem látta volna a tenyek.hu oldalára felkerülő, majd onnan letörölt videót:

Mint már a Népszava beszámolt róla, Kunfalvi Nóra Hír TV-ből 888.hu-hoz, majd a TV2-höz átigazoló riporternő Juhász Pétert lejáratni szándékozó anyagával kezdődött a felmondások sora a csatornánál, sok munkatárs ugyanis nem akart azzal azonosulni azzal a helyzettel, ami Kökény-Szalai Vivien botránykönyveiről ismert volt Story-főszerkesztő hírigazgatói kinevezése után történt az Andy Vajnához került tévénél. A távozó műsorvezetők között volt például Friderikusz Sándor és Hermann Gábor riporter is. A botrány kirobbanása után több dolgozót ki is rúgtak a csatornától, ezután többen beadták keresetüket a TV2 ellen, mert munkaügyileg nem tartották tisztának az elbocsátásuk körülményeit. Időközben kiderült, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) etikai bizottsága a napokban vizsgálja meg a Kunfalvi Nóra által jegyzett, Juhász Péter lejáratására készült Tények-anyagot. Az eljárást Komlósi Gábor elnök kezdeményezte.

Szerző
Frissítve: 2016.04.09. 12:06