Terítéken a népszavazási törvény

Publikálás dátuma
2016.04.10. 20:25

Négynapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés. A parlament ülése hétfőn 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd az interpellációk és az azonnali kérdések hangozhatnak el. 

Az első ülésnap ezt követően a kedden elfogadni tervezett javaslatok bizottsági jelentéseinek vitájával ér véget az esti órákban. A képviselők szerdán kezdhetik tárgyalni az igazságügyi miniszter népszavazási törvénymódosításáról szóló javaslatát, amely egyebek mellett lehetővé tenni a párhuzamos aláírásgyűjtést az azonos témájú kérdésekben. A kormány módosítócsomagja csupán arról rendelkezik, hogy bizonyos jogtechnikai részletek egyszerűsödjenek a hatályos törvényben, így megelőzhetővé válnak az olyan bűncselekmények, amelyeknek februárban a Nemzeti Választási Iroda épületében lehetett szemtanúja a közvélemény, ugyanakkor a referendum jogintézményét érintő, évek óta többször kifogásolt alkotmányossági és egyéb aggályok orvoslására a Fidesz nem hajlandó.

A Ház egyébként a héten több más témában is vitát kezd, így napirendre kerülnek a kabinet legújabb, az úgynevezett bürokráciacsökkentő-programot érintő javaslatai is. Az Országgyűlés kéthetes ülése jövő hétfőn, a tavaly kialakított munkarendnek megfelelően kérdésekkel és azonnali kérdésekkel ér véget.

Szerző

Mészáros Lőrinc veje bölcsész vállalkozó

Publikálás dátuma
2016.04.10. 19:41
FOTÓ: Népszava
A Magyar Építő Zrt. ifjú főnökének nevét eddig csak Mészáros Lőrincével együtt írták le a sajtóban, ám ő most a tetteivel bizonyított – írta a Magyar Narancs.

 A 29 éves Pálffy Balázs a Pázmányra járt bölcsészkarra, vagyis szakmai előélete ezen a területen egyáltalán nincs, de legalább a Facebook-oldalán szinte kivétel nélkül Orbán Viktor szerepléseiről szóló videók, illetve a Fidesz bicskei szervezetét éltető megosztások találhatók.

Mészáros veje a Magyar Építők című szakmai portálnak adott interjúban azt mondta, úgy érzi, immár be is bizonyította rátermettségét. „Nagyon örülök, hogy végre beszélhetek erről, és annak is, hogy az interjú elején van erre lehetőségem – mondja, miután Mészáros Lőrinc neve előkerül. – Szeretném tisztázni, hogy én ebben a cégben az igazgatóság elnökeként szerepelek, és a vállalat szempontjából nem a magánéletem, hanem az elvégzett munkám a fontos. Hangsúlyozom, hogy szeretném távol tartani egymástól a magánéletemet és a cég mindennapjait, nem akarom, hogy a kettőt összemossák. Szerintem senki másnak sem esne jól, ha az üzleti életét és a szeretteihez fűzött viszonyát összekevernék.” - mondta Pálffy a lapnak. 

Az interjúból az is kiderült, hogy mióta ő van a cég élén, az prosperál, nem úgy mint korábban.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja!

Szerző

25 fok is lehet, aztán újra jön a rossz idő...

Publikálás dátuma
2016.04.10. 19:23
Illusztráció: Thinkstock
A jövő héten folytatódik a változékony, sokszor szeles idő. A hét első felében még több napsütés ígérkezik, akár 25 Celsius-fokig melegszik a levegő, a hét közepétől viszont ismét többfelé várható csapadék - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn még az ország nagyobb részén felhős vagy erősen felhős idő várható rövidebb napos időszakokkal. Számottevő csapadék nem várható, de a Dunától keletre helyenként kisebb zápor előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-11 fok között valószínű, nyugaton lesz a hűvösebb. A legmagasabb hőmérséklet 15-20 fok között várható, a Tiszántúlon lehet a legmelegebb.

Kedden sok napsütés várható. Északkeleten lehet felhősebb az ég, és arrafelé helyenként záporeső is kialakulhat. A Dunántúl déli felén többfelé megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban 4-10 fok lehet. Nappal 17-23 fokig melegszik a levegő.

Szerdán kezdetben gyengén felhős, napos idő várható, késő délután, este viszont már elszórtan záporra, zivatarra is számítani lehet. A minimumhőmérséklet 5-11, a maximumhőmérséklet 20-25 fok között alakul.

Csütörtökön többfelé várható záporeső, főként keleten zivatar is kialakulhat. Emellett a szél is erős, többfelé viharos lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-13, a legmagasabb hőmérséklet 14-20 fok között alakul.

Pénteken többnyire gyengén felhős, napos idő várható, néhol fordulhat elő záporeső. Helyenként erősödik meg a légmozgás. A leghidegebb órákban 4-9 fok lehet. Napközben 16-22 fokig melegszik a levegő.

Szombaton többórára kisüt a nap, de helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. Több helyen megerősödik a szél is. A minimumhőmérséklet 6-11, a maximumhőmérséklet 15-22 fok között valószínű.

Vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett elszórtan valószínű zápor, zivatar. Többfelé megerősödik a szél. A leghidegebb órákban 7-12 fok lehet. Napközebn 14-21 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Szerző
Témák
időjárás