A jelöltekre több, mint 10 ezren szavaztak, online formában bárki leadhatta voksát a legjobbnak vélt jelöltekre. Az idén 47 különböző kategóriában 285 szolgáltatót díjaztak a tavalyi teljesítményükért. Két új kategória is megjelent, a stúdió- és lakáséttermek, valamint a találkozóhelyek kategóriája.
Életmű díjat kapott Rosenstein Tibor. Ahogy Freed Péter, a kiadó alapítója kiemelte, a séf már 20 éve van jelen a szakmában, de még mindig nagy lelkesedéssel törekszik a megújulásra.
Az év séfje lett Bíró Norbert, a Baraka étterem séfje. A Cake Shop-lánc cukrásza, Sallay Fanni érdemelte ki a Best of Budapest & Hungary Év cukrásza díját. A fiatal, háromgyerekes anyuka nem kevesebb, mint három cukrászdát tudhat maga mögött, emellett előadásokat tart, és egy szakácskönyve is megjelent.
Az év gaszto-vállalkozójának Gianni Annonit, a Pomo D’oro egyik tulajdonosát választották, mert sikerült kialakítania egy úgynevezett „dolce vita” életérzést Budapesten, miután létrehoztak öt különböző olasz helységet az Arany János utcában.
Az év budapesti éttermesének járó elismerést Héder Irma vehette át. A Sushi Sei tulajdonosa még vendégként szerette meg a japán étkezést. A pannonhalmi Viator étteremről az utóbbi időben már többször is lehetett hallani. A Pannonhalmi Főapátság tőszomszédságában található étterem vezetője, Takács Gábor kapta meg Az év vidéki éttermese kitüntetést.
Engelbrecht Kinga 2010 óta áll a New York Palace hotel élén. Most ő lett Az év budapesti szállodása. Az év vidéki szállodásait is megválasztották, méghozzá Döbrentei Ildikó és Csaba személyében, akik a Káli Art Innt vezetik sikerrel a Balaton-felvidéken. Tavaly megjelent új kategória, Az év gasztro-bloggere az idén Mautner Zsófia lett, akit a hazai gasztroblog-kultúra megteremtőjeként is emlegetnek a szerkesztők. Kovács Nimródot választották 2015 gasztro-borászának. Őt már több, mint húsz amerikai államban ismerik minőségi borairól.
A különdíjasok mellett négy szakember kapott kiemelt elismerést. Ari Yom-Tov, a belvárosi Gozsdu-udvar fejlesztéséért, valamint az óbudai Buda & Entertainment & Gastro komplexum életre hívásáért, Széll Tamás, Hamvas Zsolt és Ganczer Gábor pedig a Bocuse d’Dor magyar és európai döntői kapcsán végzett munkájukért.