Előfizetés

Jürgen Klopp felhívása

Kiváló helyzetből várhatja a Liverpool az Európa-liga negyeddöntőjének visszavágóját. 

Jürgen Klopp együttese számára ugyanis már egy gól nélküli döntetlen is elég a német tréner előző csapata, a Borussia Dortmund ellen az elődöntőbe kerüléshez, mivel az első idegenbeli meccs 1-1-gyel zárult. Maga Klopp felhívást intézett a Pools szurkolóihoz, amelyben kifejtette, együttese már jobban tisztában van saját képességeivel, s pontosan tudja, hogy a vörösök elég erősek a továbbjutáshoz. „Olyan hangulatot szeretnék átélni, mint a Manchester United elleni nyolcaddöntőben” – adta ki az ukázt a szurkolóknak Klopp. Thomas Tuchel, a Borussia trénere nyolc játékosát is pihentette a Schalke 04 elleni 2-2-re végződött vasárnapi derbin, nem szerepeltette sem Reusot, sem Aubameyangot. Liverpoolban várhatóan mindketten pályára lépnek majd.

El-negyeddöntő visszavágók
Liverpool-Dortmund (Első mérkőzés: 1-1, tv: RTL 2, 21.05)
Sevilla-Athletic Bilbao (2-1, tv: DigiSport 1)
Sahtar-Braga (2-1, Digisport 3)
Sparta Prága-Villareal (1-2, Digisport 2)

Kapcsolódó
Klopp-őrület Dortmundban

Ősbemutató Musil művéből

Ma tartja Robert Musil osztrák író A rajongók című művének ősbemutató előadását a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulata a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban.

Szikora János rendezése a Budapesti Tavaszi Fesztivállal közös programként valósul meg. A produkció főbb szerepeiben  Lábodi Ádám, Törőcsik Franciska, Andrássy Máté, Varga Lili, Kuna Károly és Egyed Attila látható. Az előadást április 15-én este szintén a Jurányi Inkubátorházban, április 23-tól Székesfehérváron, a Kozák András Stúdióban játsszák.

Népszínház Karnevál a VIII. kerületben

Az Auróra a VIII. kerületben tevékenykedő civil szervezetek bevonásával, a berlini Karneval der Kulturent mintájára szervezi meg április 24-én az első Népszínház Karnevált, amely a kerületben élők kulturális sokszínűségére építve a nyitottság és tolerancia jegyében a baráti egymás mellett élést kívánja elősegíteni. 

Az egész napos rendezvényen neves művészek, utcazenészek, koncertek, tehetségkutató, nemzetek konyhája, valamint kerületi focibajnokság is várja a szórakozni vágyókat, nem csak a kerületből. A rendezvény a Blaha Lujza térről egy figyelemfelkeltő akcióval indul délután kettőkor, ezt követően az összegyűlt karneváli forgatag végigvonul a Népszínház utcán, egy igazi világváros egzotikus hangulatú zenés, táncos kulturális főutcájává változtatva azt. Ezt követően az Auróra Közösségi Tér bázisán, az Auróra utca környékén és a II. János Pál pápa téren - a Kultúrák Negyedében izgalmas programok várják a közönséget. Az Auróra leendő kerthelyiségében lévő gasztronegyedben az együtt élő kultúrák sokszínű ízvilága tárul fel a kitelepülő látványkonyhák ételein keresztül. A karnevál látogatói megismerhetik az afrikai, afgán, indiai, kínai, szír konyhák ízvilágát. A legkisebbekkel érkezőknek a Családi negyed is kínál programokat a II. János Pál pápa téren. Az egyes programok között a fesztivál teljes területén utcazenészek szórakoztatják majd a karnevál közönségét. David Yengibarian, a Csángálló, a Taraf de Akácfa és Canarro tradicionálisabb hangszerei mellett didzseridu és afrikai konga is színesíti a kínálatot.