Előfizetés

Katasztrófavédelmi vezetőt hallgattak ki gyanúsítottként

Szolgálati visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóját a Központi Nyomozó Főügyészség.

A  Pest megyei katasztrófavédelmi igazgatót április 15-én hallgatta ki a főügyészség budapesti regionális osztálya, ám az ügyészség ennél többet a nyomozás érdekeire tekintettel nem kívánt közölni. Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője azt mondta, hogy folyamatban lévő nyomozásról van szó, annak lezárásáig nem nyilatkoznak. A tűzoltóportál úgy tudja, Branyiczky Márk tűzoltó ezredesnél "felmerült, hogy a szolgálatban lévő alárendeltjeit az igazgatóság költségén magáncélra vette igénybe".

Megerőszakoltak egy fiatalkorú lányt a Balaton-parton

Előzetes letartóztatásba került hétfőn három férfi, aki a hétvégén a keszthelyi Balaton-parton rátámadott a fiatal nőre és barátjára,  egyikük megerőszakolta a védekezésre képtelen 17 éves lányt.

A Zalai Hírlap online kiadásának hétfői információját megerősítve a Zala Megyei Főügyészség szóvivője elmondta: a fiatal pár a keszthelyi strand közelében, egy félreeső helyen tartózkodott szombatra virradóra, amikor a 27 éves férfi és két 21 éves társa rájuk támadt.   Először "házi pornóvideó" készítésére akarták rávenni őket,  a pár tiltakozására az egyik férfi a fiút pofon vágta, megrúgta, majd elkergette. Ezután került sor az erőszakra, ami valószínűleg folytatódott volna, ha a fiú nem  rendőrökkel tér vissza a helyszínre.

Mi történt? Rendőrök jelentek meg egy XIII. kerületi banknál

Publikálás dátuma
2016.04.25. 19:55
Illusztráció/Népszava
Több autóval érkeztek az egyenruhások a helyszínre - írja a 24.hu.

Több rendőrautóval jelentek meg az egyenruhások délután a Dózsa György út és a Váci út találkozásánál. Egy bankban történhetett bűncselekmény, a helyszínelőket egyelőre várják – értesült a portál.  Helyszíni információik szerint valaki rabolni próbált a pénzintézetben, de olyat is hallani lehetett, hogy lopás történt.

A 24.hu megkeresésére a rendőrség azt közölte, hogy bejelentés érkezett a BRFK Tevékenység Irányítási Központjába, miszerint Budapest XIII. kerület Váci úton az egyik bankfiókban rablás történik. A rendőrök 15 óra 33 perckor a helyszínen megjelentek, ahol megállapították, hogy rablás, vagy annak kísérlete nem történt. A helyszínen elfogott elkövető ellen lopás bűncselekmény kísérlete miatt indul eljárás, amelynek feladata a történtek teljes körű tisztázása .