PM: a jövő évi büdzsé az emberek többségének a leszakadást jelenti

 A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint a 2017-es költségvetés az emberek 80 százalékának a leszakadást jelenti.

Az ellenzéki párt keddi közleménye szerint a jövő évi költségvetés nem oldja meg azokat a "rendszerszintű" problémákat, amelyek bizonyos ágazatokat összeomlással fenyegetnek, ehelyett a büdzsé megalkotói csak ígéreteket tesznek a közszféra, az egészségügy és az oktatás dolgozóinak.

"A nagy bajban lévő egészségügy, oktatás helyzetét, a gyermekszegénységet csak tünetileg próbálják kezelni, hogy azok a választásokig össze ne omoljanak" - véli a PM. Hozzátették, nem a tehetősebbeknek kedvező éttermi fogyasztások áfáját, hanem a gyermek- és szociális étkeztetés forgalmi adóját kell csökkenteni.

"A korrupció és az esztelen pazarlás megszüntetése, a többkulcsos személyi jövedelemadó megteremti az alapjövedelem bevezetésének lehetőségét, ezzel együtt a biztonságot és a felemelkedés esélyét" - írták.

Szerző
Témák
büdzsé

Milliárdokért épít iskolát Mészáros Lőrinc gyerekeivel

Publikálás dátuma
2016.04.26. 21:17
Fotó: Népszava
2,95 milliárd forint értékű megbízást nyert közös ajánlattevőként a West Hungária Bau Kft. és a Fejér-B.Á.L. Zrt.. A Nemzeti Sportközpontok 2015. október 21-én írt ki nyílt közbeszerzést a Bács-Kiskun megyei Izsák általános iskolájának megtervezésére és kivitelezésére - írta az Átlátszó. 

A West Hungária Bau nevéhez fűződik a Várkert Bazár felújítása és az MTK új stadionjának a kivitelezése is, 2010 óta sikeresen szerepelnek különböző közbeszerzéseken.

A B.Á.L. Zrt. pedig minden bizonnyal sikeres lesz, a cég még új szereplő, ugyanis tulajdonosai Mészáros Lőrinc fia, ifjabb Mészáros Lőrinc, és lányai, Mészáros Ágnes és Mészáros Beatrix.

Szerző

Próbaúton az orbáni kisvasút (videó)

Rövid videón mutatta be a nol.hu a napokon belül elinduló felcsúti kisvasutat, amiről Orbán Viktor kormányfő korábban azt mondta, minél inkább támadják, annál hosszabb és drágább lesz. 

A Vál-völgyi kisvasútnak lesz rendes, fapados vagonja is, de lesz egy olyan is, amiben van légkondicionáló, vajszínű műbőrülések, áram és folyó víz is. Sőt, az egymás felé fordított foteleknek köszönhetően akár tárgyalásokat is lehet tartani.

A 444 kommentárja: „Menj előre kisvasutunk szép jövendő tájra,/ Fürge mozdony törj előre, szállj, akár a szél!/ Felnövünk, mint száz nagy erdő minden zsenge fája,/ Vígan dalol, örvendez mert boldogabb a nép.” (Köszönjük néked, Rákosi elvtárs!)

Forrás: nol.hu

Szerző