Világcsúcsok születtek Balatonfüreden

Két világcsúccsal és 25 nemzeti rekorddal zárult a balatonfüredi hatnapos ultramaratoni futóverseny, melyen az amerikai Joe Fejes volt az abszolút sorrend legjobbja.

A szervezők tájékoztatása szerint a tavaly is győztes sportember 887,509 kilométer teljesített, s több mint 13 kilométerrel előzte meg Wolfgang Schwerket. A német futó ugyanakkor két korosztályos világcsúcsot is felállított: a 874,294 kilométeres összeredménye és a 48 órás, 378,968 kilométeres teljesítménye is új rekord a 60-65 éves korcsoportban. A harmadik helyet a svéd Mikael Jonsson szerezte meg 801,179 kilométeres svéd rekorddal. A nőknél új bajnokot avattak: az olasz Luisa Zecchino 732,162 kilométerrel megdöntötte Monica Barchetti 2012-ben, ugyanezen a pályán elért olasz női rekordját. Második helyen a világbajnok és világcsúcstartó Inagaki Szumie végzett 713,53 kilométerrel, míg a dobogó harmadik fokára Nagyné Bakucz Krisztina állhatott fel 666,175 kilométeres eredménnyel. Ez az atlétikai futószámok legfelső kategóriája, amelyben Európa- és világrekordot tartanak nyilván.

Szerző

Orbán a 2020-as olimpiáról tárgyalt Schmittékkel (fotók)

Publikálás dátuma
2016.05.11. 12:43
Orbán José Perurenával. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/botár Gergely
A világban Duisburg és Szeged a kajak-kenu sportág két "katedrálisa" - fogalmaztak a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség vezetői Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott budapesti megbeszélésükön.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője elmondta: a kormányfő szerda reggel az Országházban fogadta José Perurena elnököt és Simon Toulson főtitkárt, valamint Baráth Etelét, a magyar sportági szakszövetség elnökét. A felek között megállapodás született arról, hogy a 2019-es olimpiai kvalifikációs világbajnokságnak helyet adó Szegeden a magyar kormány felújítja és kibővíti a sportlétesítményeket a verseny színvonalas megrendezése érdekében.

Orbán José Perurenával. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/botár Gergely

Orbán José Perurenával. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/botár Gergely

Havasi Bertalan közlése szerint a megbeszélésen rögzítették: Budapest olimpiai pályázata - a NOB Agenda 2020 reformjával összhangban - Szegedet jelöli meg a kajak-kenu versenyek lebonyolítása helyszínéül, így a 2019-es vb-re előirányzott fejlesztések már a magyar olimpiai kandidálás ügyét is szolgálják.

A kormányfő irodájában tartott tanácskozáson részt vett Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke és Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti beruházások kormánybiztosa, a budapesti olimpiai pályázat vezetője is - tette hozzá a sajtófőnök.

Szerző

Siker, mégis kudarc

Júniusban nem utazhat Kínába, ugyanis lemaradt a világliga nyolcas döntőjéről a magyar férfi vízilabda-válogatott.

Benedek Tibor szövetségi kapitány tanítványai ugyan tegnap este 13-10-re legyőzték a görög csapatot, ám a négygólos idegenbeli vereség után maradtak a második helyen. A szentesi ütközet első negyedében úszott el a hajó, hiszen a pocsék rajt (2-4) után kevés esély maradt a bravúrra.

A magyarok és a görögök 15-15 ponttal végeztek a csoport első két helyén, ám a tavaly decemberben Patraszban a mieinket 12–8-ra legyőző Görögország gólkülönbsége összesítésben is jobb lett eggyel (81–48, illetve 89–57). A két válogatott az augusztusi riói olimpián is összeméri az erejét, hiszen Szerbiával, Brazíliával, Ausztráliával és Japánnal együtt az A csoportba került.

Szerző