Milliárdos bevétele volt a Fidesznek

Több mint egymilliárd forintból gazdálkodott tavaly a Fidesz, bevétele nagy része költségvetési támogatásból származott.

A legutóbbi Hivatalos Értesítőben közzétett, 2015-ös pénzügyi beszámoló szerint a központi költségvetésből 876,6 millió forint támogatást kapott a nagyobbik kormánypárt. Emellett tagdíjakból befolyt 142,4 millió forint, hozzájárulásokból, adományokból pedig - amelyek nagyrészt félmillió forint alattiak voltak - 56,4 millió. Ezen felül volt 8 millió forint "egyéb bevétele" is a pártnak. Így az összes bevétele 1 milliárd 83,4 millió forint volt.

Az 500 ezer forintot meghaladó hozzájárulásokat, adományokat külön is részletezni kell, ebből kiderül, hogy Kukoda Nándor adományozott a legtöbbet, 1,2 millió forintot. A Fidesz európai parlamenti képviselői közül Deli Andor 895 ezer, Schöpflin György 800 ezer, Kósa Ádám pedig 697 ezer forinttal járult hozzá a párt működéséhez.

A kormánypárt tavaly 920,8 millió forintot fordított a kiadásaira. A működési kiadások 359,9 millió forintot tettek ki, "politikai tevékenységre" 153,4 millió forintot költöttek, eszközbeszerzésre 8,8 millió forintot fizettek ki, 2,7 millió forintból pedig más szervezeteket támogattak. Emellett a külön nem részletezett egyéb kiadások 396 millió forintot tettek ki. 2014-ben, a választás évében - mint az a tavaly publikált kimutatásból kiderül - a Fidesz jóval nagyobb büdzséből gazdálkodott: akkor több mint 2,8 milliárd forint volt a bevétele.

Szerző
Témák
Fidesz bevétel

Balázsék miatt kapott súlyos bírságot a Class FM

Publikálás dátuma
2016.05.12. 11:24
Illusztráció: Népszava
Reggeli műsorának hibás korhatár-besorolása miatt a Class FM szolgáltatóját 750 ezer, burkolt reklámért az RTL Klubét 100 ezer forint bírsággal sújtotta a médiatanács - a testület e heti ülésén meghozott döntésről csütörtökön tájékoztatott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

Közlésük szerint bár a Class FM adó január 11-ei Morning Show műsorát az adó a 12 éven aluliaknak nem ajánlott kategóriába sorolta, a médiatanács megítélése szerint az elhangzott tartalom 16-os korhatár-kategóriájú, és ennek megfelelően azt csak az este kilenc és hajnali öt óra közötti éjszakai sávban tehették volna közzé. 

A műsorban a drog- és alkoholfogyasztást a gyerekeknek félreérthetően, a humor eszközével bagatellizálták, pozitív megvilágításba helyezték, kétszer erős trágárság is hallható volt, a homoszexualitásról pedig ironikusan, nem a kiskorúak érettségi szintjének megfelelő módon beszélgettek - írják. 

Emlékeztettek arra: a médiatanács korábban már két esetben kiszabott 500-500 ezer forint bírságot a médiaszolgáltatóra ugyanennek a szóban forgó korhatár-besorolási jogszabályhelynek a megsértése miatt a tavaly december 30-ai, illetve a január 4-ei adások miatt.

Jelezték azt is: az RTL Klub szolgáltatójára azért szabták ki a szankciót, mert tavaly december 6-ai és 9-ei Egészségkalauz című műsorában egy patikahálózatról szóló burkolt reklámot tettek közzé. Az NMHH közleménye szerint a testület hozzájárult, hogy a Radio Plus Kft. által a Budapest 96,4 MHz-es frekvencián eddig DJ FM névvel indítani tervezett körzeti kereskedelmi rádió Rádió 1 néven működjön.  A médiatanács jóváhagyta a Kultúr M Kft. Eger 100,7 MHz és a Diórádió Gyöngyös Kft. Gyöngyös 101,7 MHz és Hatvan 87,9 MHz médiaszolgáltatási jogosultságainak hálózatba kapcsolódását, valamint azt, hogy közös néven működjenek az adók.

Szerző
Frissítve: 2016.05.12. 14:20

Pünkösd - Változik a MÁV-menetrend!

Publikálás dátuma
2016.05.12. 11:22
FOTÓ: Népszava
Változik a vasúti menetrend a pünkösdi hétvégén: vasárnap az ünnepnapi, hétfőn pedig a vasárnapi menetrend szerint járnak a vonatok - közölte a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. kommunikációs igazgatósága csütörtökön.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy a sorban állás elkerülése érdekében érdemes elővételben megváltani a jegyeket vagy az internetes jegyvásárlást választani. Bővebb információ a http://www.mavcsoport.hu/ honlapon olvasható, illetve a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon, a 06-40-49-49-49-es telefonszámon kérhető.

Szerző
Témák
MÁV pünkösd