Kulka János felépülése után komoly váltásra készül

Publikálás dátuma
2016.05.18. 10:52
Fotó: Népszava
Nagy tervei vannak az agyi infarktus után lábadozó Kulka Jánosnak. A Bors úgy tudja, a színész bátran tervezhet, mert minden esélye megvan a teljes gyógyulásra.

Egy hónapja került kórházba agyi infarktussal Kulka János, akit családja érthetően továbbra is óv a nyilvánosságtól. A korábbi aggasztó hírekkel ellentétben minden esélye megvan a teljes felépülésre.

A lap úgy tudja, hogy ez immár nem csak mindig is bizakodó barátai, hanem orvosai szerint is így van, akik a kezdeti kétségbeejtő állapot után nem jósoltak sok jót. Úgy tudják, a színésznek már tervei is vannak a jövőre nézve: barátai, ismerősei körében nyílt titok, s állandó beszédtéma, hogy Kulka János szeretne fokozatosan lemondani a színházi és színészi szerepeiről, s inkább a zene, az éneklés felé fordulnia.

A teljes cikket itt olvashatja. 

Szerző
Témák
Kulka János

Kristóf Krisztián a Bóta Caféban

Publikálás dátuma
2016.05.18. 07:49
Kristóf Krisztián zsonglőr
A világot járó kiváló zsonglőr, Kristóf Krisztián a Bóta Café vendége május 18-án, szerda este 9 órától, a FIX Tévében. 

Cirkuszdinasztiából származik, sokat tud a műfajról, rengeteg jó története van. Bóta Gábor élő, online is nézhető műsorában hívhatják őt a 445-1349-es számon, és a tv.fixhd skype címen ugyancsak hozzászólhatnak az adáshoz.  

Szerző

Cannes - Minden eddiginél nagyobb a védelmi készültség

Publikálás dátuma
2016.05.18. 07:45
Spielberg, a főszereplő kislány és Mark Rylance FOTÓ: FESZTIVÁL
Ilyenkor fesztivál idején Cannes egy elegáns hangyaboly, ahol kialvatlan szemű félőrült újságírók és fotósok rohangálnak egyik vetítőteremből a másikba, egyik sajtókonferenciáról a másikra, nehogy lemaradjanak valamiről. Gyakran jó lenne osztódni, hogy ide is, oda is eljussunk. Miközben az emberhegyen próbálunk ösvényt vágni, hogy átvergődjünk egyik helyszínről a másikra, még a biztonságiak gyűrűjével is meg kell küzdeni. Idén minden eddiginél nagyobb szervezést és befektetést igényelt az elővigyázatosság: csak a fesztiválpalotát 500 biztonsági őr felügyeli. 

A “páncélozott” védelemtől eltekintve az idei az egyik legnagyobb a cannes-i fesztiválok sorában. A legjobban várt rendezők: Almodovar, a Dardenne fivérek, Jim Jarmusch, Steven Spielberg, Jodie Foster. Természetesen a régi nagyágyúk mellett az új generáció is jelen van: Dolan, Winding Refn, Mungiu, Larrain, s persze a nagy hollywoodi sztárok: Russell Crowe, Ryan Gossling, George Clooney, Kristen Stewart, Julia Roberts, Geena Davis, Susan Sarandon, Salma Hayek. Európa is felvonultatja kedvenceit. Itt van Marion Cotillard, Juliette Binoche, Isabelle Huppert, Catherine Deneuve, Vanessa Redgrave.

Spielberg meghatottan így kommentálta saját filmjét: “Ahogy a világ egyre romlik, annál nagyobb szükségünk van az álmokra. Álmaink a legnagyobb fegyverünk, hogy jobbá tegyük a valós világot és reménnyel töltsük meg.” Hihetünk neki. A Kedves gigantikus óriás című filmje hőse egy kislány, aki egy nap úgy dönt, öngyilkos lesz. De ahogy a mélybe veti magát, megjelenik a kedves gigantikus óriás, elkapja és megmenti. Vajon ez a legjobb üzenet a gyerekeknek? Nem lehetett volna másképpen”csomagolni” a reményt? De a kérdést senki nem feszegeti, a sajtó egyként újjongva ünnepli.

Az olasz Paolo Virzi elégedetten nyugtázta új filmje, Az őrült öröm (La pazza gioia) sikerét, s máris bejelentette, hogy következő munkája lesz az első nemzetközi vállalása. Leendő filmje címe: The Leisure (A szabadidő), amelyben nem kisebb sztároké a főszerep, mint Donald Sutherland és Helen Mirren.

Marco Bellocchio egy pár évvel ezelőtti könyvsikerből forgatott filmet, Massimo Gramellini Álmodj szépeket ! (Fai bei sogni !) című regényéből. Érzékeny gyerekkorban elvesztett anya áll a történet középpontjában. Sem a rendezőnek, sem a hiányérzetet felnőtt árvaként megélő Valerio Mastandreának nem a legjobb filmje ez a mostani.

A francia Bruno Dumont Ma Loute című filmjében a múlt századelő, a “Belle epoque” dekadens társadalmi körei jelennek meg, a gazdag nagypolgárok, akik élvezik privilégiumaikat.

A fényes üdülőhelyen furcsa eltűnések nyomába ered két Stan és Pan-szerű nyomozó, hogy felderítsék a titok hátterét. Óriási a színészgárda. Juliette Binoche, Fabrice Luchini, Valeria Bruni Tedeschi teszi igazán élvezhetővé a szórakoztató vígjátékot.