A választások előtt biztosan nem lesz dugódíj

Publikálás dátuma
2016.05.23. 13:20

A 2018-as országgyűlési választások előtt szinte biztosan nem vezetik be Budapesten a dugódíjat - tudta meg az Origo. A kormánypártok attól tartanak, hogy nagyon súlyos politikai károkat okozna nekik a dugódíj bevezetése, így a büntetést is hajlandók kifizetni. Tarlós István főpolgármester korábban arról beszélt, hogy ő biztosan nem kezdeményezi majd a parlamentnél a díj bevezetését.

A portál azt írja: döntés mögött az a szempont húzódik meg, hogy sem a fővárosi Fidesz, sem a kormány nem akarja felvállalni annak a politikai kockázatát, hogy egy évvel a választások előtt egy ilyen nagy súlyú döntést hozna. Az emberek a díj bevezetését biztosan nem fogadnák örömmel, és nagy valószínűséggel a kormányt hibáztatnák.

A fővárosban a kormánypártok az országos támogatottságukhoz képest gyengébben állnak, így a dugódíj bevezetése tovább rontaná az esélyeiket – mondta egy fővárosi fideszes politikus. A 15-20 milliárdos büntetés befizetése lényegesen kisebb politikai kárral járna, mint ha a választások előtt bevezetnék a fővárosban autózókat érintő újabb fizetési kötelezettséget - írja az Origo. 

Szerző

Pótlóbuszok járnak a gödöllői HÉV egy szakaszán a hétvégén

Pályafenntartási és áramellátási munkálatok miatt a hétvégén nem közlekedik a H8-as HÉV Kerepes és Gödöllő között, helyette pótlóbuszok szállítják az utasokat - közölte a Budapesti Közlekedési Központ. 

A szerelvények az Örs vezér tere és Kerepes között rendkívüli menetrend szerint járnak, amely a BKK honlapján megtekinthető. Kerepes és Gödöllő között H8-as jelzéssel pótlóbusz szállítja majd az utasokat szilasligeti és mogyoródi betéréssel, H8E jelzéssel pedig közvetlenül a 3-as főúton Kerepes és Gödöllő között, emellett H8SZ jelzéssel Telebusz jár Mogyoród és Szentjakab között. A pótló autóbuszokon lehet kerékpárt szállítani, a Telebuszon ez nem megengedett.

A H8SZ járat csak akkor indul el, ha ezt az utasok igénylik. Az utazási szándékot a 06-1-3-BKK-BKK, vagyis a 06-1-255-255-ös telefonszámon lehet jelezni legkésőbb az indulási időpont előtt 30 perccel.

Szerző

Sebességkorlátozás az M1-esen

Burkolatjavítási munkák miatt várhatóan május végéig lassabb haladásra kell számítani az M1-es autópálya egyes szakaszain - tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A hétfőn kezdődött felújítási munkálatokat az M0-s autóúti csomópont és Tatabánya-Óváros közötti szakaszon ütemezetten végzik a kapaszkodó- és a külső sávon, mindkét irányban. A munkaterületek mellett legalább egy sáv járható lesz, de sebességkorlátozások miatt lassabb haladásra kell készülniük a járművezetőknek. További információ a Magyar Közút Útinform szolgálatánál, a 06-1-336-2400 telefonszámon, valamint a www.utinform.hu weboldalon található.

Szerző