Elveszik a kettős állampolgárságot

A holland parlament törvényt fogadott el, amely szerint elveszik az állampolgárságot azon kettős állampolgároktól, akik terrorszervezet tagjai.

Az igazságügyi minisztérium indoklása szerint ezen személyek a nemzetbiztonságot fenyegetik, amennyiben visszatérnek a németalföldi országba. A közlemény szerint ezért meg kell akadályozni hazatérésüket, ezért gyors intézkedés meghozatalára volt szükség. A törvény értelmében ezeket a személyeket „nemkívánatos külföldieknek” minősítik. 2010-ben a 16,9 milliós Hollandiában 1,3 millió kettős állampolgár élt. Az állampolgárság megvonásáról az igazságügyi minisztérium rendelkezhet. Ez esetben bírósági ítéletre sincs szükség.

Franciaországban Francois Hollande elnök márciusban nem tudta véghez vinni az alkotmány módosítását, amely hasonló előterjesztést tartalmazott.

Szerző

Zsótér Sándor a Bóta Café vendége

Publikálás dátuma
2016.05.25. 07:48

A Kossuth-díjas rendező, tanár, dramaturg, Zsótér Sándor a Bóta Café vendége május 25-én, szerda este 9 órától a FIX TV-n.

Elképesztő energiával és fantáziával dolgozik, gyakran szinte megújítja azokat, akikkel együtt előadást hoz létre. Bóta Gábor élő, online is nézhető műsorában hívhatják őt a 445-1349-es számon és a tv.fixhd skype címen ugyancsak hozzászólhatnak az adáshoz. 

Szerző

Gyermeknapi forgatag

Igazi gyereknapi forgataggal készül a József Attila Színház május 29-én, vasárnap, 10-15 óráig.

Rajzversennyel, közös tornával, Muki bohóccal és további kreatív ügyességi vetélkedőkkel várják a kicsiket és nagyokat.

A kalandos gyereknapi utcabál házigazdái a rendezvénynek otthont adó színház társulatának a tagjai lesznek, többek között Zöld Csaba, Márkó Eszter, Blazsovszky Ákos, Jakus Szilvia, Fila Balázs, Kocsis Judit, Lippai László, valamint a teátrum igazgatója, Nemcsák Károly.

Szerző