Mindenkivel hajlandó tárgyalni a kormányfő

A kormányalakítással megbízott Aleksandar Vučić, a Szerb Haladó Párt (SNS) elnöke azt nyilatkozta, hogy a jövő héten meghívást intéz mindazokhoz, akik nyitottak a tárgyalásokra Szerbia jövőjét illetően, és az új szerb kormányban való részvételre. Ez nem azt jelent, hogy a Szerb Haladó Párt (SNS) mindenkivel koalícióra lép, akivel tárgyal, és azt sem, hogy bárki bekerülhet a kormányba, aki részt vesz a tárgyalásokon, tette hozzá Vučić a Vajdaság Ma közlése szerint.

„Készen állunk tárgyalni mindenkivel az országot érintő fontos kérdésekről. Megkezdtük egy erre alkalmas csapat összeállítását, amely sok energiát fordít majd a problémák megoldására”, mondta Vučić, és hozzáfűzte, hogy még nem tudja, milyen összetételű lesz az új kabinet, mert még nem ismert az sem, hogy koalícióban alakítanak-e kormányt.

Arra a kérdésre pedig, hogy várható-e egy szakértői kormány felállítása, Vučić azt válaszolta, hogy közel áll egy „harcias kormány” megalakításához.

„Harcias emberekre van szükségem, tekintet nélkül arra, hogy tagjai-e valamelyik pártnak vagy sem. Olyan emberekre, akik akkor is harcolnak a megbeszélt célokért, amikor nehéz lesz, és nem hagyják el a vonatot az első kanyar után”, részletezte a kormányfő.

Arról, hogy koalícióra lépnek-e a Szerbiai Szocialista Párttal (SPS), Vučić nem akart nyilatkozni. „Mindenkivel tárgyalni fogok, készen állok rá, és nem is esik nehezemre. Vannak azonban olyanok, akik a választások óta azt mondják, hogy nem akarnak tárgyalni. Nem is kötelesek. Lehet, hogy új ötleteket is hallunk majd”, tette hozzá Vučić, aki elmondta továbbá, hogy a szerb kormány működése is meg fog változni, hogy minden polgár magáénak érezhesse a kormányt, politikai hovatartozás nélkül.

Vučić kiemelte, hogy ezentúl a kormányülést kéthavonta egyszer áthelyezik egy Belgrádon kívüli településre. Niš lesz az első ilyen város, ahol a lakosokkal is találkozik, és miután reggel 5 és 8 között meghallgatja a problémáikat, 8 óra után megpróbálja azokat meg is oldani, írja a B92.

Szerző
Témák
Szerbia Vucic

Bréking! Orbán meggyógyult! - Fotók!

Publikálás dátuma
2016.05.25. 11:48

A kormányfő állapotáért ilyen vagy olyan okokból ( inkább ne firtassuk ) aggódóknak tegnap is csak egy szűkszavú híradással kellett beérniük, miszerint országunk miniszterelnöke beteg, és a programjait is lemondták. Ám Orbán Viktor ma már biztosan jól van, erre azokból a fotókból lehet következtetni, amelyeket az MTI adott közre (Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs) ma reggel: Orbán Viktor és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter találkozójáról az Országházban. 
Kattintson a képre és győződjön meg saját szemével az ismét tettre kész miniszterelnökünkről.
Szerző

"Tudom, ki ő" - Koncz Zsuzsa visszaszólt Szörényinek

Publikálás dátuma
2016.05.25. 10:41
Forrás: Koncz Zsuzsa/Facebook
Soha nem az emberi értékei miatt kedveltem Szörényit - ezt mondta Koncz Zsuzsa a HÍr TV-n Veiszer Alindának. Mint a Bors ennek kapcsán felidézi, Szörényi és Koncz szócsatája akkor kezdődött, amikor hónapokkal ezelőtt Levente egy interjúban kijelentette, szerinte Koncz azért orrolt meg rá, mert összeállt a legnagyobb konkurenciával, Kovács Katival.

Bármennyire tehetségesek voltak a Kádár-rendszer zenészei, érvényesülni csak akkor tudtak, ha azt a felsőbb körök engedték. Ez viszont nem csak a hatalommal szemben szült bizonytalanságot és ellenségeskedést, hanem még a nagy generáción belül is. Így járt Szörényi Levente és Koncz Zsuzsa: bár közös munkájuknak köszönhetjük a „Rohan az idő” című lemezt, mégsem voltak igazán jó barátok - írja a lap. 

Egy Szörényi Leventéről szóló könyvben a zenész „A Koncz-nyomás” címmel egy egész fejezetet szentelt az énekesnőnek, felidézve egy 1973-as történetet:  miután bezúzatták a „Jelbeszéd” című lemezt, Erdős Péter utasította, írjon egy albumot Koncznak, ő azonban inkább a saját lemezével foglalkozott. A sorok között Szörényi arról is beszél, hogy mindenki azzal piszkálta, Koncz hamisan énekel.

Ízlések és pofonok. Egyrészt ez nem igaz, ha valaki meghallgatja a régi felvételeket, azok azért nem hamisak. Kettő: van, akinek borzasztóan fontos, és semmi más nem fontos, hogy a dal úgy szóljon, ahogy ő elképzeli, és ebből a szempontból nem lényeges számára, hogy az előadó hangja mit tesz lehetővé. Három: vannak olyan szerzők, akiknek egyszerűen teljesen mindegy, ki énekli el a dalt, csak az a dal olyan legyen, ahogy ő az álmaiban elképzeli - reagált a fentiekre Alinda műsorában Koncz Zsuzsa.

Leventével gyerekkorunk óta ismerjük egymást. Azóta tudom, ki ő, miből van, és vannak emberek, akiket nem feltétlenül azért értékelek, hogy milyen emberek, hanem azért, mert tehetségesek – summázta a viszony buktatóit az énekesnő.

A teljes cikk itt olvasható.

Szerző