Menekültverés a magyar határnál? Reagált a rendőrség

Publikálás dátuma
2016.05.25. 22:16
Illusztráció: Matej Divizna/Getty Images
Egy 17 éves afgán fiú beszámolója szerint őt és barátait magyar rendőrök verték meg a szerb oldalon - írta a 24.hu a BBC cikke alapján, ami a Magyarországon zajló embercsempészettel és a menekültáradattal foglalkozik. A rendőrség közleményben cáfolta az információt, mint a police.hu-n írták: nincs tudomásuk a leírt eseményről.

A 24.hu a BBC cikkét mutatta be, amiben a lap újságírója Boross Zoltán rendőralezredessel beszélgetett magyarországi útja során. Az interjúban Boross elmondta, hogy nem is áldozatként, és nem is bűnözőként tekint a menekültekre, hanem tanúként az embercsempészet elleni küzdelemben. A cikk ezután egy 17 éves menekült beszámolóját idézi, aki szerint őt és barátait magyar rendőrök verték meg a szerb oldalon, még mielőtt a kerítéshez érték. Az afgán fiú elmondta, hogy minden éjjel megpróbálnak átmászni a kerítésen, azért, hogy elkapják őket, később pedig elszökjenek egy nyitott táborból, tranzitzónába ugyanis nincs esélyük bejutni legálisan, mivel nincs gyerekük.

A rendőrség reagált a 24.hu cikkére, közleményükben azt írták: visszautasítják az „Afgán menekültek: “Magyar rendőrök vertek meg a szerb oldalon” címmel megjelent cikkben foglalt minden olyan állítást, amely arra utal, hogy magyar rendőrök illegális bevándorlókat bántalmaztak. Az állítás minden alapot nélkülöz, a hivatkozott cikkben leírt eseményről a rendőrségnek nincs tudomása.  A rendőrség az Alaptörvényben meghatározott feladatát a jogszabályoknak megfelelően végzi. A rendőri intézkedéseket a törvényesség, a szakszerűség és az arányosság elvének betartásával hajtja végre, különös figyelemmel az illegális bevándorlókkal szemben tanúsítandó emberséges, emberi méltóságukat tiszteletben tartó bánásmódra - írták a police.hu-n megjelent reakcióban.

Szerző

Durva karambol - Motoros sérült a 66-oson

Kamionnal ütközött és súlyosan megsérült egy szerb motoros a 66-os úton, Mánfa közelében szerda kora este - közölte a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Kasza Anett elmondta, a motoros beszorult a kamion alá; a mentők szabadították ki onnan. A műszaki mentés idejére teljesen lezárták az érintett útszakaszt - tette hozzá.

Szerző

Meghalt egy férfi egy karambolban Zsámbéknál

Egy embert meghalt, amikor két személyautó karambolozott Zsámbék és Páty között - közölte honlapján a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerda délután.

 A helyszínelés idejére az utat teljes szélességében lezárták. Kerülni a környező települések felé lehet. Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője arról tájékoztatott, hogy a balesetben egy középkorú férfi vesztette életét, egy másik ember pedig súlyosan megsérült. 

Szerző