Megölt egy idős nőt a tűzijáték rakétája - Sokkoló videók!

Egy nő meghalt, hét ember megsérült a Moszkvától keletre fekvő Nyizsegorodszki terület Dzerzsinszk városában, amikor egy szombat esti rendezvényen a nézők közé hullott a tűzijáték egy rakétája. A hatóságok gondatlanságból elkövetett emberölés ügyében indítottak nyomozást.

Az orosz belügyminisztérium regionális hivatalának közlése szerint a szerencsétlenség akkor következett be, amikor egy rakéta a városnap alkalmából rendezett esti tűzijátékot néző tömeg közé hullott. 

Egy hatvannégy éves nő a helyszínen meghalt, hét ember megsérült, közülük kettő került kórházba.

Szemtanúk elmondása szerint a rakéta a betonra hullott, ott felrobbant, darabjai szanaszét szálltak, egy repesz pedig fejbe találta a baleset halálos áldozatát. A következő videón az látszik, amint a mentők megérkeztek az idős nőhöz, de már nem tudtak rajta segíteni.

A hatóságok gondatlanságból elkövetett emberölés ügyében nyomozást indítottak - írja az Origo.

Szerző

Villám csapott egy parkba - Gyerekek az áldozatok között

Villámcsapás következtében legalább nyolc gyerek és három felnőtt megsérült egy párizsi parkban, közülük hatan súlyosan. 

"Jelenleg tizenegy sérült van, sajnos nyolc gyerekről és három felnőttről van szó, aki kísérte a kicsiket" - mondta Vincent Baladi, Párizs VIII. kerültének alpolgármestere az I-télé francia hírtelevízióban. "Hat gyerek sürgős ellátásra szorul, de reméljük felépülnek" - tette hozzá. A sérültek égési sérüléseket szenvedtek a villámcsapás miatt. 

A baleset a párizsi Monceau parkban történt, nem sokkal délután 3 óra után, amikor is hatalmas vihar csapott le a francia fővárosra. A gyerekek kísérőjükkel együtt egy fa alá menekültek a szakadó eső elöl, amelybe belecsapott a villám.      

A helyszínre érkező tűzoltók szerint a gyerekek nem a kidőlt fától sérültek meg, ahogy az először gondolni lehetett. Az egyik gyereket, akinek megállt a szíve, a parkban tartózkodó egyik szabadnapos tűzoltó élesztette újra.  A meteorológiai szolgálat több francia régióban is heves viharokat jelzett előre a fülledt meleget követően, de ezek között nem szerepelt a párizsi régió, ezért nagyon sokan tartózkodtak az utcákon és a parkokban, amikor a vihar megérkezett. 

"A villám nagyon hirtelen csapott le" - mondta az alpolgármester, aki szerint a kedvelt párizsi parkban számos család piknikezett szombaton.   A baleset után a parkot a tűzoltóság kiürítette és lezárta.

Szerző

Balhé! Rendőrökre támadtak Trump gyűlésén - Fotók!

Publikálás dátuma
2016.05.28. 20:07

Összecsaptak Donald Trump hívei és ellenfelei péntek este San Diego utcáin a republikánusok várható elnökjelöltjének e dél-kaliforniai nagyvárosban rendezett nagygyűlése után, a verekedőket rohamrendőrök választották szét, szombatra virradóra harmincöt tüntetőt letartóztattak.  A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK! FOTÓK: Spencer Platt/Getty Images

Mintegy ezer tüntető jelent meg a város kongresszusi központjának épületénél, s miközben Donald Trump beszédet mondott - a többi között a mexikói-kaliforniai határon építendő falról - a protestálók kórusban Trump-ellenes rigmusokat skandáltak, köveket és üvegeket hajigáltak, a kivezényelt rendőrökre is rátámadtak.

San Diego lakosságának körülbelül egyharmada spanyolajkú, a városba és környékére sok mexikói jár át naponta dolgozni, mégpedig legálisan. A tüntetők főként erre hivatkoztak, amikor elutasították Trump bevándorlás-ellenes jelszavait.

A letartóztatások után Trump mikroblogjában köszönte meg a rendőrségnek a beavatkozást. "Fantasztikus munkát végeztek" - írta.     Kaliforniában június 7-én tartják az előválasztásokat, s Trump napok óta ebben az államban kampányol, amely több mint háromszáz delegátust küld az elnökjelölt-állító konvencióra.     Kaliforniában kampányol Hillary Clinton is. A demokraták elnökjelöltségre esélyes politikusa először tette magáévá vetélytársa, Berie Sanders kampánytémáit, és először illette dicsérő szavakkal a vermonti szenátort. Clinton egy San Joséban tartott nagygyűlésen elmondott beszédében jelképesen kezet nyújtott Sanders híveinek és a Demokrata Párt egységét ígérte.

"Büszke vagyok arra a kampányra, amelyet Sanders szenátor és én vezetünk, mindketten a jövőnkről szóló témákról beszélünk. Mindketten általános egészségbiztosítást akarunk. Mindketten azt akarjuk, hogy minden fiatal számára elérhető, megfizethető legyen a főiskola vagy az egyetem. Mindketten végérvényesen elejét akarjuk venni annak, ami a Wall Street mesterkedései miatt a nagy világválság idején történt. Mindketten ugyanazon az oldalon harcolunk" - fogalmazott Clinton.     A beszédet Clinton nem sokkal azután mondta el, hogy a közvéleménykutatások nyilvánosságra hozták: Kaliforniában alig tizenkét pontos előnye van Bernie Sanders előtt. S bár változatlanul ő látszik a demokraták esélyes elnökjelöltjének, ha Kaliforniában Sandersnek sikerül a szavazók hetvenöt százalékát maga mellé állítania, akkor Clinton jelöltsége veszélybe kerülhet.

Szerző