Válaszol: Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese

Publikálás dátuma
2016.05.31. 07:30

Mit várhatnak a dunaújvárosiak a mai orbáni ígéretektől?

Nem sok jót. Legalábbis a tavalyi veszprémi országgyűlési időközi választás előtt a miniszterelnök ígért toronyórát lánccal, vagyis uszodát, toronyház felújítást, déli elkerülő utat, ám eddig egyikből sem lett semmi. Az újabb ígéretcsomag jelzi, hogy fontos lehet most Dunaújváros a Fidesznek, mert hosszú ideje saját színeikben nem sikerült nyerniük időközi országgyűlési választást, és önkormányzati képviselőit is alig.

Szerző

Aknatűz - Ukrán katonák halála

Három ukrán katona elesett, és nyolc megsebesült az elmúlt 24 órában a kelet-ukrajnai harcok övezetében – közölte Andrij Liszenko, az elnöki hivatal hadműveleti ügyekben illetékes szóvivője hétfői kijevi sajtótájékoztatóján.

A tisztségviselő szavai szerint az ukrán fegyveres erők az újabb veszteségeket Donyeck és az Azovi-tenger partján fekvő Mariupol térségében szenvedték el. A TSZN ukrán hírtelevízió értesülése szerint a három katona Mariupol térségében vesztette életét, mert felderítés közben aknatűz alá kerültek.

A kijevi hadműveleti parancsnokság szokásos reggeli közleménye szerint az elmúlt 24 órában összesen 25-ször nyitottak tüzet a Moszkva által támogatott szakadárok az ukrán katonák állásaira.

Szerző

Hárman az MKP elnökségéért

Három személyt, Bárdos Gyulát, Menyhárt Józsefet és Őry Pétert, jelölték a Magyar Közösség Pártja (MKP) elnöki posztjára a felvidéki magyar párt járási szervezetei hétfőn záruló konferenciáikon.

Az MKP korábbi elnöke, Berényi József azt követően mondott le tisztéről, hogy pártja nem jutott be a törvényhozásba a március ötödikén tartott parlamenti választáson. Áprilisban, alig egy hónappal Berényi távozása után lemondott a párt elnöksége is, és az OT általános tisztújítást rendelt el.

Az azóta eltelt időszakban tartott konferenciáikon a párt 18 járási szervezete új járási vezetést választott, és döntött azoknak a személyeknek a neveiről is, akiket jelöltként indítanak a párt országos tisztségeibe. A jelöltek közül a június 11-re Érsekújvárba összehívott országos kongresszus választja majd meg a párt új elnökét, az OT elnökét és szakmai alelnökeit is.

Szerző