Előfizetés

Százakat csaptak be - Üdülési jogot ígértek

Vádat emelt a Dunakeszi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett, nagyobb kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmény miatt egy nő és hat férfi ellen, akik üdülési jog értékesítését ígérve csaltak ki pénzt 234 embertől.

A százhalombattai és a budapesti vádlottak 2012 és 2013 augusztusa között cégük nevében üdülési joggal rendelkező embereket kerestek meg előbb telefonon, majd személyesen országszerte, és felajánlották nekik, hogy értékesítik ezeket a jogokat. Azzal hitegették őket, hogy kecsegtető áron adhatják el üdülési jogaikat külföldi vevőknek.

A vádlottak átlagosan 290 ezer forint értékesítési díjért vállalták az ügylet lebonyolítását. Megbízási szerződéseket is készítettek, a befizetendő összegekről több esetben számlát állítottak ki, és azt is kikötötték, hogy ha nem jön létre az ügylet, akkor a befizetett díj visszajár.

Miután a sértettek befizették a kért összegeket, a vádlottak elérhetetlenné váltak a cég nevében megadott telefonszámokon. A becsapott emberek semmilyen szolgáltatást nem kaptak, és a sértettek közül senki sem kapta vissza a pénzét.

Olasznak adta ki magát egy szlovákiai magyar

Csalás miatt vádat emeltek Zalában egy szlovák állampolgárságú magyar férfi ellen, aki magát olasz rendőrkapitánynak kiadva csalt ki pénzt Magyarországon megismert nőktől - közölte a Zala Megyei Főügyészség.

Az 54 éves szlovák férfi 2013-ban egy internetes társkereső oldalon ismerkedett, levelezett több nővel, akiknek dr. Marco Castello néven mutatkozott be, s azt állította, hogy magyarul beszélő olasz rendőrkapitány.

Első áldozata egy tapolcai nő volt, akivel három napot töltött el Hévízen, majd az utolsó napon a férfi - arra hivatkozva, hogy Olaszországban felejtette a bankkártyáját - 60 ezer forintot kért és kapott az asszonytól. A férfi később már nem volt elérhető, sőt egy ismeretlen arról értesítette a nőt, hogy az "olasz rendőrkapitány" meghalt.

Egy kaposvári nővel Budapesten töltött el három napot a férfi, aki hasonló mesével 115 ezer forintot szerzett, majd szintén elérhetetlenné vált. Egy jánossomorjai nő is ugyanígy járt, a férfi vele is eltöltött Budapesten egy hosszú hétvégét, végül 65 ezer forintot kapott az asszonytól, majd egy ismeretlen őt is arról értesítette, hogy a férfi elhunyt.

A Keszthelyi Járási Ügyészség a magát rendőrkapitánynak kiadó férfi ellen háromrendbeli csalás miatt emelt vádat.

Hasba szúrtak egy férfit Győrben

Publikálás dátuma
2016.06.01. 10:05

Hasba szúrtak egy férfit kedd délután Győrben, a rendőrség életveszélyt okozó testi sértés miatt keresi a 21 éves elkövetőt.

A hasba szúrt 19 éves férfi súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A két férfi között szóváltás alakult ki a Bogdán utcában a késelés előtt, a tettes, B. István Attila elmenekült a helyszínről. A rendőrség keresi a fotón látható gyanúsítottat.