"Meg foglak ölni"-Előzetesben a 67 éves késelő férfi (fotók)

Publikálás dátuma
2016.06.06. 14:57
FOTÓ: police.hu
Késelésig fajult a vita Létavértesen, ahol egy 67 éves férfi kétszer megszúrta 44 éves ismerősét egy korábbi vita miatt. A késelőt - aki korábban többször is hangoztatta, hogy meg fogja ölni a férfit - elfogták a rendőrök, a bíróság elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Az Országos Mentőszolgálat tett bejelentést a rendőrségre június 2-án, hogy az egyik létavértesi orvosi rendelőben ellátnak egy férfit, akinek a mellkasán szúrt sérülések vannak. A sértettet az elsődleges ellátását követően mentőhelikopterrel vitték kórházba.

A Létavértesi Rendőrőrs járőrei a bejelentést követően a helyszínre mentek, ahol az adatgyűjtés során megállapították, hogy a 44 éves férfi egy korábbi vita miatt összeveszett egy ismerősével, aki egy 7 centiméter pengehosszúságú késsel kétszer megszúrta őt. A rendőrök Sz. Jánost otthonában elfogták és a Létavértesi Rendőrőrsre előállították. A megalapozott gyanú szerint a 67 éves férfi a bűncselekmény elkövetését megelőző napokban többször is tett olyan kijelentést, hogy meg fogja ölni a sértettet.

FOTÓ: police.hu

FOTÓ: police.hu

A létavértesi lakost a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsítottal szemben emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást - olvasható a police.hu-n.

Szerző

12 éves kisfiú rabolt Budapesten

Tizenkét éves korában több embert kirabolt egy budapesti fiú, vádat emeltek ellene - közölte a fővárosi főügyész hétfőn.

Ibolya Tibor közleményében az áll: a vádirat szerint 2014 augusztusában az akkor 12 éves vádlott egy szintén fiatalkorú, 13 éves társával megtámadott egy férfit a XX. kerületben, el akarták venni a táskáját. Ez nem sikerült, majd amikor a férfi segítségért kiabált, elmenekültek.

A fiú ugyanabban az évben, szeptemberben majd decemberben két kiskorútól rabolta el a telefonját, tavaly júniusban pedig két társával szintén egy telefont rabolt, úgy, hogy társai bántalmazták a sértettet. A fiatalkorú vádlottat két társával együtt az utóbbi esetet követően elfogták a rendőrök.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség négyrendbeli rablás bűntettével vádolja a fiút. Mivel a vádlott az elkövetéskor a tizennegyedik életévét még nem töltötte be, vele szemben csak intézkedés alkalmazható. Ennek megfelelően az ügyészség javítóintézeti nevelés elrendelésére tett indítványt.

Szerző
Témák
Budapest rablás

Kamionok ütköztek az M1-esen - Fotók!

Publikálás dátuma
2016.06.06. 10:53
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán két kamion ütközött össze Mány térségében, az autópálya csak egy sávon járható - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő reggel.

A Fejér megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az egyik járművet a szalagkorlát tartja, a másik teherautó a belső sávot foglalja el. A balesetben az egyik kamion vezetője könnyebben megsérült. A helyszínen jelentős torlódás várható. Farkas-Bozsik Gábor szóvivő elmondta, a kamionok raklapokat, illetve autóalkatrészeket szállítottak, a rakomány nem szóródott az úttestre.

 MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

 

Szerző