Kézzel, sarlóval, majd pisztollyal próbált ölni

Súlyos fordulatot vett egy hosszú ideje húzódó családi telekvita. 2014 decemberében a 34 éves nagybácsi azzal az ürüggyel csalta ki egy Tokaj melletti szőlőültetvényhez az unokaöccsét, hogy egy közös ismerősnek kellene segíteni bútorokat pakolni. A 444.hu beszámolója szerint amikor kiszálltak az autóból, a vádlott a csomagtartóból elővett egy oda bekészített sarlót, mellyel kétszer hátba vágta a sértettet.

Az ütésektől a férfi a földre rogyott, lapocka csontja eltört. Ekkor a vádlott puszta kézzel támadt rokonára, aki csak úgy tudott szabadulni a fogásból, hogy kibújt a kabátjából.

A vádlott ezután kirúgta a menekülni próbáló férfi lábát, majd az árokba guruló sértettre rálőtt a derékszíjából elővett Flóbert pisztollyal. Mivel a lövés nem talált, ezért a földön fekvő férfira ugrott és közvetlen közelről kétszer is fejen lőtte. Közben folyamatosan megöléssel fenyegette. A sértett még mindig védekezett és az életéért küzdve fojtogatta támadóját. Amikor a vádlott egy pillanatra felhagyott a támadással, a rokonnak sikerült elmenekülnie, és az országúton segítséget kért egy autóstól.

A bántalmazás következtében a sértett mindkét mellkasfal hátsó-felső részén, a vállakra is ráterjedő, izomsérülésekkel és jobb oldalon nyílt lapockatöréssel is társuló vágott sebet, a koponyán egy lőtt és egy repesztett sérülést, továbbá két kézujjon harapott sérülést szenvedett. Sérülései a vérveszteség miatt életveszélyesek voltak.

Most a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és lőszerrel illetve lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben és fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. Büntetése akár 25 év is lehet.

Szerző

Ég egy családi ház Maglódon

Kigyulladt és teljes terjedelmében ég egy 120 négyzetméteres családi ház Maglódon, a Kinizsi utcában - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Csámpai Attila elmondta, hogy a helyszínre Monorról, Üllőről és a fővárosból is több egység tűzoltó vonul ki, és több mint húsz tűzoltó dolgozik a tűz oltásán. A már kiérkezett egységek több vízsugárral oltják az épületet, illetve védik a szomszédos házakat, mert félő, hogy a tűz átterjed a szomszédos épületekre.

Hozzátette: az épület átvizsgálásával lassan haladnak, de eddigi információik szerint a házban nincs senki.

Szerző

Vigyázat, a nyár veszélyeket is rejt! -Eltűnt egy újabb fiatal a Tiszában

Eltűnt egy 16 év körüli fiú szerda délután a Tiszában Szolnok belterületén, a vízirendőrség előtti stégek egyikén, a rendőrök, tűzoltók és az Életjel mentőcsoport négy tagja jelenleg is keresi - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

S. Tóth Anikó elmondta: a tűzoltóságot a rendőrség értesítette szerda délután 14 óra 15 perckor az esetről. Az eltűnt fiatalt kishajóval, búvárokkal keresik - tette hozzá.

Kardos József, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Észak-alföldi Mentőszervezet Jász-Nagykun-Szolnok megyei kirendeltségének vezető mentőtisztje az MTI-nek elmondta: több fiatal fürdött együtt a Tiszában, amikor az elmerült fiú után az egyik társa is utána ugrott, de nem sikerült kimentenie.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a történteket követően Előzzük meg a tragédiákat! címmel közleményt jelentetett meg a police.hu oldalon.

A tájékoztatás szerint az elmúlt időszakban több tragikus kimenetelű eset történt, amelyek a fürdőzés szabályainak megszegése miatt következtek be. A Tiszai Vízirendészeti rendőrkapitányság ajánlásaival kívánja felhívni a figyelmet ezek megelőzésére a közleményben.

Az MTI május 31-én, kedden megírta: eltűnt egy fiú kedden délután a Tiszában Szolnoknál, az ószandai tanyáknál. Az fiút azóta is keresik a rendőrök, tűzoltók, katasztrófavédők és az Életjel mentőcsoport tagjai.

Szerző