Előfizetés

Sírva mondta a megvert tanárnő: "tönkrezúzták a szülők a kisfiú életét"

Publikálás dátuma
2016.06.10. 10:13
Illusztráció. Fotó: Thinkstock
Sokkolta az országot a napokban történt eset egy pesterzsébeti iskolában, ahol az egyik gyerek édesanyja és nagybátyja a diákok szeme láttára megverte az egyik tanárt. A budapesti kerületi bíróság tegnap gyorsított eljárásban felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a támadókat. A tanítónő könnyeivel küszködve úgy nyilatkozott: nem magát, hanem a kisfiút sajnálja, akinek a szülei "tönkrezúzták" az életét.

Ahogy a Népszava is beszámolt róla, a gyerek édesanyja és nagybátyja azért ment az iskolába, hogy elégtételt vegyen a tanítónőn, mert úgy tudták, a nő gyermekét "sérelem érte". Az iskola folyosóján hangosan káromkodva felelősségre vonták a tanítónőt, akit az iskola igazgatójának közbelépése ellenére a nő ököllel megütött, társa pedig a hajánál megfogta és visszarántotta, mivel menekülni próbált. A bíróság csütörtökön a 34 éves nőt  4 évre felfüggesztve 1 év 10 hónap, 25 éves társát pedig 3 évre felfüggesztve 1 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte.

A megvert tanárnő könnyeivel küzdve úgy nyilatkozott az RTL Klub kamerái előtt, hogy az bántja a legjobban, hogy a gyerekeknek is látnia kellett az esetet, mivel nagyon megviselték őket a látottak, többen sírva fogadták őt, átölelték, de nem tudta őket megnyugtatni. A pedagógus elmondta, nem magát, hanem a kisfiút sajnálja, akinek az életét most "tönkrezúzták" a szülei, elkerül az osztályból, elveszti a barátait. Támadóinak a Blikken keresztül annyit üzent a tanárnő: ne tőlem kérjenek bocsánatot, hanem a gyereküktől, akinek helyettük kell most bűnhődnie.

Meghalt egy férfi a Balatonban

Meghalt egy 73 éves férfi a Balatonban, Balatonlellénél - erősítette meg az MTI értesülését Kis-Bank Mónika, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtófelelőse.

A haláleset körülményeit a Fonyódi Rendőrkapitányság vizsgálja. Az MTI értesülései szerint a férfi hozzátartozója szeme láttára merült el a vízben csütörtök délután. A keresésére indulók már csak a holttestét tudták kiemelni a tóból.

Felfüggesztett börtönre ítélték egy tanítónő támadóit

 Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a budapesti kerületi bíróság a pesterzsébeti iskolában hétfőn bántalmazott tanítónő támadóit - közölte a fővárosi főügyész.

Ibolya Tibor tájékoztatása szerint a 34 éves nő és 25 éves társa hétfőn azért ment az iskolába, hogy elégtételt vegyen a tanítónőn, mert úgy tudták, a nő gyermekét "sérelem érte". Az iskola folyosóján hangosan káromkodva felelősségre vonták a tanítónőt, akit az iskola igazgatójának közbelépése ellenére a nő ököllel megütött, társa pedig a hajánál megfogta és visszarántotta, mivel menekülni próbált.

A két elkövetőt még az őrizetben tartásuk alatt bíróság elé állították közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt. A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság megállapította a bűnösséget, ezért a nőt 4 évre felfüggesztve 1 év 10 hónap, társát pedig 3 évre felfüggesztve 1 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztésért fellebbezett.