Kisiklott személyvonat - Fennakadás az agglomerációban

Publikálás dátuma
2016.06.14. 12:22
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
 Kisiklott egy Budapestre tartó személyvonat első kocsija Pestszentimrén kedd reggel, ezért a Budapest-Lajosmizse vonalon utazóknak ötven-hatvan perces késésekkel kell számolniuk - közölte a Mávinform.

A balesetben nem sérült meg senki, de a helyszínelés és a műszaki mentés idejére lezárták a vágányt. Kőbánya-Kispest és Gyál között pótlóbuszok viszik az utasokat, ezek várhatóan a kőbánya-kispesti buszpályaudvar 1-es kocsiállásáról indulnak. A budapesti Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest között nem közlekednek a lajosmizsei vonatok, azok helyett ezen a szakaszon a monori, a ceglédi, a szolnoki és a szegedi járatokat lehet igénybe venni - olvasható a közleményben.

Szerző

Halál a kigyulladt kamionban - Baleset az M7-esen

Publikálás dátuma
2016.06.14. 09:46
Illusztráció/Thinkstock
Kigyulladt egy kerékpárokat szállító kamion az M7-es autópálya 83-as kilométerénél kedd hajnalban. A jármű vezetője meghalt, a mentés, helyszínelés idejére teljes  útzárat léptettek életbe a Balaton felé, a forgalmat a 7-es főútra terelték - közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A Balaton felé vezető oldalon haladó kamion Füle térségében egy hídpillérnek csapódott. Balatonfűzfőről, Polgárdiról és Pétfürdőről érkeztek önkormányzati és hivatásos tűzoltók a helyszínre, majd a Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett három vízsugárral oltani kezdték a lángokat. A kamion vezetője, egy román férfi a helyszínen meghalt. A rendőrség honlapján az áll, hogy a baleset során a kamion először egy személygépkocsival ütközött, majd a tehergépjármű egy betonpillérnek hajtott és kigyulladt.

Szerző

Souvenir? - Díszkövet loptak az Országházból

Publikálás dátuma
2016.06.13. 12:44
Thinkstock fotó
 Lopás vétsége miatt vádat emeltek két francia állampolgár ellen, aki egy Steindl Imre korából származó kődíszdarabot próbált meg eltulajdonítani az Országház egy lezárt teraszáról - közölte a fővárosi főügyész.

Ibolya Tibor azt írta, hogy a vád szerint a 28 éves nő és a 27 éves férfi március 19-én hajnalban átmászott a parlamenti lépcső korlátján és a kordonon, majd a vaskapu alatt átbújva jogosulatlanul bement a lezárt teraszra. Magukhoz vették egy eredeti erkélyoszlop darabját, és távozni próbáltak, de a járőrök feltartóztatták őket. Az elkövetési érték mintegy harmincezer forint, amely megtérült - tette hozzá Ibolya Tibor, jelezve: a két francia állampolgárra pénzbüntetés kiszabását indítványozták.

Szerző