Emlékeznek még a "Skála-gyilkosságra"? - Szabadulhat az egyik tettes

Publikálás dátuma
2016.06.15. 12:59
Skála Budai Nagyáruház 1976-ban - Forrás: Fortepan-Urbán Tamás
A Skála-gyilkosság egyik elkövetője feltételes szabadságra bocsátásának ügyét két hét múlva tárgyalják - közölte a Szegedi Törvényszék szóvivője.

Elkészült a szakértői vélemény, és az ügyben a büntetés-végrehajtási bíró június 29-ére tűzött ki tárgyalást, amelyet a Szegedi Fegyház és Börtön épületében tartanak meg.

Bene Lászlót a Legfelsőbb Bíróság 1996-ban több emberen, részben előre kitervelten, részben nyereségvágyból, részben aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a Budai Skála áruház pénzszállító autójának kirablása, valamint több ember, így egy 23 éves egyetemista és két vadász életének kioltása miatt.

Márciusban a büntetés-végrehajtási bíró első fokon döntött a férfi feltételes szabadságra bocsátásáról, amelynek időtartalmát tíz évben határozta meg, és erre az időre elrendelte pártfogói felügyeletét. A bíróság az elítéltnek külön magatartási szabályokat írt elő, amelyek megszegése esetén - ügyészi indítványra - a feltételes szabadság megszüntethető.

Az ügyészség fellebbezése nyomán a Szegedi Törvényszék három bíróból álló másodfokú tanácsa - megalapozatlanság miatt - hatályon kívül helyezte a döntést. A tanács előírta, hogy a megismételt eljárásban szakértői véleményt szerezzenek be az elítélt személyiségszerkezetéről is.

Született gyilkosok?
Nehéz elhinni, de mégis igaz, hogy a magyar társadalom a kilencvenes évek elején kitermelt magából két olyan embert, aki tudatosan felvállalta a bűnöző életformát és társulva kegyetlen rablógyilkosságokat követtek el az ország területén. Donászi Aladár és Bene László gengszternek tekintette magát, és nem foglalkozott azzal, hogy a bűncselekmények elkövetése közben emberek halhatnak meg - olvasható az Egyperces krimi blogon, ahol a posztoló leírja a "két született gyilkos" történetét. 

Szerző

Megöltek egy nőt Kecskeméten - Egy 28 éves férfit faggat a rendőrség

Publikálás dátuma
2016.06.15. 09:47

Miközben a - leginkább a kormánypárti - sajtó a "migránsoktól" és a terrortámadásoktól hangos, szinte komolyabb visszhang nélkül folyik a magyarok által elkövetett hazai terror, a nők, gyerekek, gyakran halállal végződő bántalmazása. Néhány kirívó esetet leszámítva, egy-egy szűkszavú rendőrségi hír, majd a bulvár rárepülése a történetre, de valójában semmi nyoma annak, hogy bárki is, aki tenni tudna, komolyan venné ezt a veszélyt, ami lényegesen nagyobb és közelibb, mint az, amiről a kormány népszavaztatni készül.  Tegnap este egy 37 éves nő élete ért véget, a hír egyelőre nem informál az asszony hátteréről, szülőkről, társról, esetleg gyerekekről, barátokról, hogy a gyilkosság mellett kiknek az életéből téptek ki ilyen brutális módon egy pótolhatatlan darabot. 

A rendőrségi hír: (forrás, és fotó: Police.hu)

A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. június 14-én 21 óra körül egy kecskeméti lakásban holtan találtak egy nőt, aki a helyszíni és halottszemle adatai alapján bűncselekmény áldozata lett. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A nyomozók azonnal megkezdték az adatgyűjtést az elkövető mielőbbi beazonosítása, felkutatása és elfogása érdekében.

 MTI Fotó: Donka Ferenc

MTI Fotó: Donka Ferenc

 update

A Ripost azt írja, hogy "a legfrissebb információk szerint" az áldozat prostituált volt, albérlőként élt a lakásban, és feltehetőleg ott is fogadta a férfiakat, az asszonnyal ezek egyike végezhetett.

Azt mondani (írni) sem kell, hogy ha ez így is van, mit sem változtat a fentieken. 

update II:

Előállítottak a rendőrök egy 28 éves kecskeméti férfit szerdán a városban meggyilkolt nő halála ügyében, a kihallgatása megkezdődött - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján.

Szerző
Frissítve: 2016.06.15. 16:57

Intézetbe kerül az öngyilkos lány

Egy hónapra intézetbe kerül a 14 éves Viktória, akit hétfőn sikerült időben megmenteni, miután egy napra eltűnt és öngyilkosságot - gyógyszert vett be és felvágta az ereit - kísérelt meg.

A lányt egy szexképpel zaklatták osztálytársai, amikről azt állították, ő szerepel rajtuk. Viktóriával a Blikknek sikerült beszélni. Viktória nagyon szégyellte magát a kép miatt. A diák elmondta, beleszeretett egyik osztálytársába, és fotókat küldtek egymásnak azzal a kikötéssel, hogy azonnal törlik a képeket. A fiú aztán egy olyan, netről letöltött képet küldött tovább barátainak, melyről azt állította, a lány szerepel rajta meztelenül.

Ezek okozzák a legtöbb öngyilkosságot a diákok körében
A vizsgák okozta stressz, a pattanás és az asztma okolható a legtöbb öngyilkosságért a brit fiatalok körében – erre jutott az első ilyen jellegű országos felmérés - írja az eduline.hu. A vizsgálat 130 konkrét esetre terjedt ki, és olyan közös jegyeket, előzményeket kerestek, melyeket felismerve a diákok környezete tud segíteni, és megelőzni a bajt.
A kutatás szerint az öngyilkosságot elkövetők többsége már korábban ad jeleket. 36 százalék az öngyilkosságot megelőző időszakban pattanásokkal vagy asztmával vett részt orvosi kezelésen, 27 százalék pedig túlzott iskolai stresszről számolt be.
Több olyan eset is volt a vizsgáltak közül, melyeknél a fiatalok közvetlenül a vizsgák után, vagy az azt követő napokban ölték meg magukat. Az esetek 22 százalékában iskolai zaklatást éltek át a későbbi öngyilkosok, a többség nem is neten, hanem személyesen szembesült ezzel.
A diákok körében – legalábbis Nagy-Britanniában – a 15 és 20 éves kor közötti időszak a legveszélyesebb ilyen szempontból.

Szerző