Előfizetés

Mahir-per - "Áthallásos" közmondásokkal támadott az ügyvéd

Publikálás dátuma
2016.06.16. 15:37
Népszava fotó
A perben eddig három tárgyalást tartottak, de ezúttal sem történt érdemi előrelépés. A Nol.hu beszámolója szerint éles szócsatákon túl nem sokkal jutottak előbbre az ügyben. A tárgyalást augusztus közepére halasztották, de az eljáró ügyvédek előre jelezték, Hogy halasztást kérnek, így a per legkorábban szeptember-októberben folytatódhat.

Ami pedig az említett szócsatákat illeti, "ki disznókkal birkózik, az maga is mocskos lesz" - ezt a mondást idézte Magyar György ügyvéd a hirdetőoszlopper mai tárgyalásán, a fővárosi önkormányzatot képviselő ügyvédek 33 perces előadása után, amelyben a nem megfelelő pervezetést, a felperes Mahir Cityposter Kft. rosszhiszeműségét bizonygatták. Magyar ezt méltatlan sárdobálásnak nevezte. Az eljáró bíró erre felszólította, hogy hagyjon fel az áthallásokra is lehetőséget adó közmondások citálásával. A tárgyalás egy korábbi szakaszában azonban saját maga jelentette ki, hogy az önkormányzatot képviselő ügyvédek „jórészt valótlanságot állítanak", ami rosszhiszemű pervezetésként értelmezhető. Azt is megjegyezte, hogy az alperes folyamatos határnap-módosításai a per elhúzódását vetítik elő. Erre a fővárost képviselő ügyvéd eljárásjogi kifogást terjesztett elő.

Az alperes jogi képviselőjének egyébként többször is sikerült meglepnie a bírót - írja a Nol.hu., ahol a teljes cikket is elolvashatják. 

lásd még: Simicska osztozkodik a Fidesszel?

Iron Maiden - teltház!

A VOLT Fesztivál pénteki napjára minden jegy elkelt! Ezen a napon a headliner az Iron Maiden lesz, de szintén július 1-én koncertezik a Tankcsapda, a Kiscsillag, a Csík Zenekar, a Stereo MC’s és Nero.  

“Az idei Telekom VOLT Fesztivál iránt érezhetően nagyobb az érdeklődés itthon és külföldön egyaránt, de a megnövelt területű fesztiválra néhány ezer bérlethez még hozzá lehet jutni, illetve a többi napra is kaphatóak még jegyek” - nyilatkozták a szervezők.

A fesztivál sikere a változatos line-up mellett minden bizonnyal annak is köszönhető, hogy idén a VOLT-ot választották Európa legjobb közepes méretű fesztiváljának.

Átadták az idei Prix Hungarica-díjakat Párizsban

A kortárs magyar társadalomról és az európai frankofón országokkal kialakított diplomáciai és kulturális kapcsolatokról szóló szakdolgozatok érdemelték ki idén a Magyarországgal foglalkozó legjobb francia egyetemi szakdolgozatokat elismerő Prix Hungarica-díjat.

Mindkét egyetemi munka szerzője kétezer eurós (630 ezer forint) pénzjutalmat vehetett át szerda este a Párizsi Magyar Intézetben (PMI) rendezett díjkiosztón - tájékoztatta az MTI-t a kulturális intézmény Baráti Köre. Tizenkettedik alkalommal jutalmazták a Magyarországgal foglalkozó legjobb francia egyetemi szakdolgozatok szerzőit. A rangos zsűri által odaítélt elismerést Laurent Catenos, a díjat szponzoráló Electricité de France (EDF) francia energiavállalat európai igazgatója adta át.

A 2014-2015-ös egyetemi évben megvédett diplomamunkák közül a zsűri két különböző témájú szakdolgozatot emelt ki. Fejérdy Gergely a párizsi Sorbonne Egyetemen megvédett szakdolgozata Magyarországnak a második világháborút követő időszakban az európai frankofón országokkal kialakított diplomáciai és kulturális kapcsolatait elemzi.

A másik elismerést Makay Zsuzsanna vehette át, aki a nanterre-i Paris Ouest Egyetemen a magyar és francia családpolitikát hasonlította össze. Kétezer eurós különdíjat kapott Laurianne Allezard a 2012-ben elfogadott alaptörvényről írt mesterszintű szakdolgozatáért, amelyet az Clermont-Ferrand-i Auvergne Egyetemen védett meg.

A Prix Hungaricát 2004-ben alapította a PMI Baráti Köre Magyarország európai uniós csatlakozásának alkalmából, hogy így keltse fel a franciaországi hallgatók érdeklődését az ország iránt. A díjat olyan, a francia oktatási rendszerben tanuló diákok érdemelhetik ki, akik Magyarországot választották kutatásuk témájául. A zsűri európai témákkal foglalkozó egyetemi oktatókból és újságírókból áll.