Tóbiás: Áder János támogatja az MSZP népszavazási kezdeményezését

Összegyűlt a szükséges kétszázezer aláírás az MSZP állam földek eladásának tilalmáról szóló népszavazási kezdeményezéséhez - közölte az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője pénteken Budapesten.

Tóbiás József a Földművelésügyi Minisztérium épülete előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, a határidőig, június 28-áig folytatják az aláírásgyűjtést, mert nem bíznak a hatalomban és abban, hogy a Nemzeti Választási Iroda objektív lesz az aláírások ellenőrzésekor.

Az ellenzéki párt elnöke szerint Áder János köztársasági elnök támogatja az MSZP "lopásgátló népszavazási kezdeményezését", mivel visszaküldte az Országgyűlésnek a kárpótlási törvényt. Sallai R. Benedek, az aláírások gyűjtésében segítő LMP országgyűlési képviselője közölte, a Fidesz kvótareferenduma a Fideszről és politikájáról, az MSZP által kezdeményezett népszavazás a magyar emberekről és a magyar vidék sorsáról szól.

Szerző

Jószolgálat-díjjal ismernék el a szociális munkát

Publikálás dátuma
2016.06.17. 14:29
A Szociális Munka napján tüntettek 2013-ban - Népszava fotó
Megalapította a Jószolgálat-díjat a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány, a szociális munkát elismerő díjra október végéig lehet nevezni, illetve jelölni - közölte az alapítvány.

A közlemény szerint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyik alapítója, gróf Zichy Mária Terézia emlékére létrehozott díjjal az alapítvány célja a különböző területeken szociális munkát végzők áldozatos és példaértékű munkájának bemutatása, valamint a különböző szociális életpályák népszerűsítése és társadalmi elismertségének növelése.

Azt írták: a díj jelentőségét mutatja, hogy népszerűsítésében és a díjazottak kiválasztásában szerepet vállalt valamennyi Magyarországon működő segélyszervezet. Így a zsűritagok között megtalálható a Katolikus Karitász, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Vöröskereszt és a Johannita Segítőszolgálat delegáltja is. A díj népszerűsítésében nagyköveti szerepet vállalt Csuja Imre színművész és Szalóki Ági énekes.

A díjra megfelelő ajánlással országos szinten bárki nevezhet a www.joszolgalatdij.hu weboldalon található adatlap kitöltésével. A díjra olyan emberek és intézmények jelölését várják, akik vagy amelyek szociális területen végeznek kiemelkedően példaértékű munkát. A díjat a családokért, a kisebbségekért, a fogyatékkal élőkért, az idősekért, valamint a hajléktalanokért végzett szociális munka kategóriákban osztják majd ki.

A civil kategórián belül van lehetőség szakmán kívüli ember elismerésére és életműdíj átadására is. Emellett közönségdíjat is kiosztanak. A Jószolgálat-díjjal a szakmai és emberi elismerésen túl több százezer forintos tiszteletdíj is jár.A zsűri a pályázó szakmai előélete, tapasztalatainak sokszínűsége, és a munkája során elért eredmények alapján bírálja el a pályázatokat. Jelölésre október végéig van lehetőség, a díjátadó ünnepség jövő év elején lesz.

Szerző

Régóta ismerem Rogánt - közölte a bíróságon Portik Tamás

Portik és Rogán szembesítését Juhász Péter ügyvéde, Fazekas Tamás kezdeményezte abban a személyiségi jogi perben, amit Rogán azért kezdeményezett Juhász ellen, mert az Együtt társelnöke lebűnözőzte - írja a 444.hu.

Az Energol volt vezetőjét, a Prisztás-gyilkosság elítéltjét azért idéztették be, mert bár a vállalkozó már korábban is állította, hogy ismeri Rogánt, a miniszter határozottan tagadja ezt. Ezért kértek szembesítést, amin Rogán Antal nem jelent meg. Ezt előre közölte, majd később írásban "halaszthatatlan külföldi elfoglaltságával" indokolta. Ez azonban ne jelentette akadályát Portik meghallgatásának, amiről kép- vagy hangfelvétel nem készülhetett.

Egy dolog, hogy Rogán fél találkozni Portikkal a szembesítésen...
... de annak bizonyítására, hogy Portikkal üzletelt-e, két olyan tanút neveztek meg ő és az ügyvédei, akikről hivatalosan egyszerűen nem tudhatnak - írta Facebook-oldalára tegnap Juhász Péter, az Együtt alelnöke. Kizárólag jogtalanul juthattak hozzá azokhoz az információkhoz, hogy a TEK melyik embere vezette a házkutatást, vagy hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat melyik munkatársa vezette Portikra vonatkozó adatgyűjtést. Ezek minősített adatok, amihez nem férhet hozzá külsős - figyelmeztet a politikus. 

A 444.hu beszámolója szerint Portik azt állította, arra pontosan nem emlékszik, hogy mikor ismerte meg Rogánt, úgy a kétezres évek közepén-végén lehetett. Aktív társasági életet élt, rendezvényekre, vacsorákra járt, egy ilyen alkalommal találkoztak. Arra ugyanakkor jól emlékezett, hogy a Nobu megnyitóján is találkoztak, ahol videó és képek is készültek. Kevesen voltak ott, de Portikot is meghívták. Andy Vajna megkérte Portikot, hogy ne a kamerák előtt, a főbejáraton menjen be, hanem hátul. Elmondása szerint egyszer az utcán is összefutottak, Rogán el is újságolta, hogy milyen autót vett nejének, Rogán-Gaál Cecíliának.

Portik azt is állította, hogy 2008-2009-ben egy bírósági tárgyaláson ismerte meg Pápa Marianne-t, Habony Árpád nagynénjét.

A teljes, további izgalmakat rejtő cikk itt olvasható. 

Szerző