Bioritmus;kávé;rák;forró italok;

2016-06-19 20:08:00

Vigyázzon! Rákkeltőek lehetnek a forró italok

Nem talált semmilyen döntő bizonyítékot a kávéfogyasztás rákkeltő hatására a Nemzetközi Rákkutató Ügynökség. Bár a kávét 1991-ben a 2B csoportba sorolták, ami azt jelentette, hogy lehetséges a rákkeltő hatása, az ügynökség friss jelentése szerint nem kell aggódniuk a fogyasztóknak. 

Ugyanakkor a szakértők megállapították: a nagyon forró italok fogyasztása embereknél valószínűleg nyelőcsőrákot okoz. Arra figyelmeztetnek: a 65 fok feletti hőmérsékletű italokat érdemes lehűteni. Igaz, Európában nem jellemző az ennyire forró frissítők fogyasztása, azokat leginkább Dél-Amerikában, Ázsiában és Kelet-Afrikában isszák rendszeresen.